Zelenski: „Ocupanţii sunt în continuare pe pământul nostru, trebuie să-i batem, cât de bine putem”

Zelenski evocă într-o înregistrare video ”negocieri foarte dificile” luni; "Trebuie să ne ţinem binem şi să ne batem pentru a ajunge la o pace pe care ucrainenii o merită, o pace cinstită, cu garanţii de securitate".

14 mart. 2022, 16:21
Zelenski: „Ocupanţii sunt în continuare pe pământul nostru, trebuie să-i batem, cât de bine putem”

A patra rundă de negocieri între Ucraina şi Rusia, care avea loc prin videoconferinţă, luni, este ”foarte dificilă”, anunţă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care preconizează un bilanţ al acesteia luni seara, relatează AFP.

”Trebuie să ne ţinem binem şi să ne batem pentru a ajunge la o pace pe care ucrainenii o merită, o pace cinstită, cu garanţii de securitate pentru statul nostru, pentru poporul nostru. Şi pentru a le pune în scris, prin negocieri, nişte negocieri dificile”, afirmă şeful statului ucrainean într-o înregistrare video.

”Rusia continuă să ne distrugă infrastructurile, continuă să ne bată oraşele. Însă vom restaura fiecare stradă, fiecare oraş, fiecare casă, apartament al fiecărui ucrainean”, declară el.

Zelenski, vizat de zece tentative de asasinat. Anunţ de la serviciile secrete din Ucraina
El denunţă din nou invazia rusă în această înregistrare video postată pe Instagram. ”Rusia este o ameninţare la adresa felului nostru de viaţă”, ”sufocarea Ucranei din punct de vedere economic, acesta este unul dintre scopurile pe care Rusia le urmăreşte”, denunţă el.

”În a 19-a zi de război, forţele noastre armate se ţin bine. Ruşii nu ştiu unde că caute ajutor”, acuză el.

Zelenski face bilanţul crunt al războiului: „1.300 de militari ucraineni au murit în război. Numărul soldaţilor ruşi ucişi este de zece ori mai mare”
Zelenski adresează, de asemenea, un scurt mesaj naţiunii ucrainene, pe care o îndeamnă să nu lase armele. ”Acum, că ocupanţii sunt în continuare pe pământul nostru, trebuie să-i batem, cât de bine putem”, îndeamnă el.

”Vânaţi-i imediat. Apăraţi oraşele, apăraţi satele. Pentru a apăra fiecare metru pătrat al pământului nostru şi fiecare parte a inimii noastre, inima ucraineană. Sufletul ucrainean. Să ne ajutăm unii pe alţii! Să ne ajutăm! Şi să apărăm statul! Împreună om învinge!”, îndeamnă el.