BEC a acreditat 14 instituţii pentru efectuarea de exit-poll-uri. Vezi cine numără voturile la Bucureşti

Biroul Electoral Central a acreditat nu mai puţin de 14 instituţii pentru a efectua sondaje de opinie la ieşirea de la urne. Pentru Capitală s-au înscris nu mai puţin de şase firme sau instituţii pentru a realiza exit-poll-uri.

03 iun. 2016, 13:57

Peste 18 milioane de români sunt aşteptaţi pe cinci iunie pentru a alege o nouă administraţie locală. Cea mai mediatizată luptă electorală se va desfăşura la Bucureşti, unde candidează pentru postul de primar general 12 candidaţi. De alftel, primarul general al Bucureştiului este al doilea cel mai votat om din stat, după preşedinte. Biroul Electoral Cental a acreditat pentru efectuarea de sondaje de opinie de la urne pentru Capitală şase instituţii.

Citeşte şi: EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. România TV, singura televiziune de top care va prezenta exit poll

Cine va „număra” voturile pentru Bucureşti

1.  Consorțiul format din CENTRUL DE SOCIOLOGIE URBANĂ ŞI REGIONALĂ – CURS şi GRUPUL DE STUDII SOCIO –COMPORTAMENTAL AVANGARDE S.R.L

2. Institutul Român pentru evaluare şi strategie – IRES SRL

3. Asociaţia Institutul pentru Guvernanţă Europeană (IGE)

4. ASOCIAŢIA PENTRU PROTECŢIA CONSUMATORULUI EUROPEAN

5. FUNDAŢIA „BIROUL DE CERCETĂRI SOCIALE”- BCS

6. ŞCOALA NAŢIONALĂ DE STUDII POLITICE ŞI ADMINISTRATIVE pentru Sectorul 4

Acreditările BEC la nivel naţional pentru exit-poll-uri

– Pentru oraşul Cluj Napoca a fost acreditată IRES,

– Pentru judeţul Hunedoara a fost acreditată Asociaţia Centrul de studii Sociale,

– Pentru Botoşani a fost acreditată compania Law Consulting M&A SRL,

– Pentru Mangalia au fost acreditate S.C. RESEARCH, POLITICAL, ECONOMIC AND SOCIAL CONSULTING CAMPAIGN CONCEPT CONSULTING S.R.L şi FUNDAŢIA „BIROUL DE CERCETĂRI SOCIALE”- BCS,

– Pentru Gorj a fost acreditat Institutul de Politici Publice, Administrație și Științele Educației din cadrul Universității „Constantin Brâncuși”,

– Pentru Maramureş a fost acreditat S.C. MEGATRONIC WORLD PRODUCTIONS S.R.L

– Pentru Drobeta Turnu-Severin au fost acreditate ROSOND INFORMA S.R.L.-D şi SC MEDIA CENTER ENTERTAINMENT SRL.

Potrivit BEC, operatorii de sondaj au acces în imobilul în care funcţionează secţia de votare şi în raza de 500 de metri din afara acestuia, fără a avea acces în interiorul localului de vot.

Operatorii de sondaj au obligaţia de a nu tulbura liniştea şi ordinea publică şi de a nu interveni în niciun mod în organizarea şi desfăşurarea alegerilor.

La alegerile locale din 5 iunie, desfăşurate într-un singur tur de scrutin, cetăţenii români cu drept de vot vor primi 3 buletine de vot pentru primari, consilieri locali şi consilieri judeţeni.

Cetățenii români cu drept de vot pot vota la alegerile locale doar în localitatea în care au reședința sau domiciliul. De asemenea, cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate nu pot vota la alegerile locale.