BEC a aprobat cererea PMP de renumărare a voturilor nule din Argeş

Reprezentanții a trei partide, respectiv Partidul Mișcarea Populară, Partidul Național Liberal dar și cei ai Partidului Social Democrat al Muncitorilor din Argeș au contestat numărul voturilor declarate nule, iar BEC a aprobat vineri renumărarea acestora.

11 dec. 2020, 12:21
BEC a aprobat cererea PMP de renumărare a voturilor nule din Argeş

BEC a luat decizia după ce inițial cele trei partideau făcut această contestație la Biroul Electoral Județean, care și-a declinat competența.

Astfel, în urma unei ședințe, cei de la BEC au decis să admită renumărarea voturilor nule în întreg județul Argeș. Cu alte cuvinte, astăzi se va întruni o comisie, din care vor face parte și reprezentanți ai celor trei partide care au contestat, care va verifica toate voturile declarate nule, respectiv 3,131 pentru Camera Deputaților, și 2,752 pentru Senat. Toate acestea vor trece prin mâinile celor din comisie, care vor verifica dacă sunt, într-adevăr, nule, anunţă Antena3.

În contenstațiile depuse, reprezentanții partidelor s-au plâns că, de fapt, aceste voturi ar fi fost exprimate în favoarea formațiunilor lor, însă nu ar fi fost numărate sau gestionate corect.

BEC a susţinut renumărarea voturilor, partidele s-au opus

Biroul Electoral Central nu a acceptat o renumărare a tuturor voturilor, la presiunea celorlalte partide, susţine PMP.

„Ieri a avut loc şedinţa BEC în care au fost discutate şi solicitările de renumărare făcute de PMP. Pentru o informare corectă, solicitările noastre au fost respinse. Le mulţumim magistraţilor din BEC care au susţinut demersurile noastre, în schimb partidele politice s-au opus.

Este lesne de înţeles de ce partidele, fie ele de dreapta sau de stânga, au votat împotriva solicitărilor PMP. Avem convingerea că, dacă erau aprobate solicitările noastre, existau şanse ca rezultatul final să fie diferit”, a scris PMP, vineri, pe Facebook.

Citeşte şi: USR: Dan Barna la sefia Camerei Deputatilor sau în funcția de vicepremier. Radu Mihail, șeful Senatului – SURSE