DECIZIE BEC în privinţa votului în Diaspora. Românii din STRĂINĂTATE pot descărcată online DECLARAŢIA

Biroul Electoral Central (BEC) a decis, în urma discuţiilor cu reprezentanţii MAE, ca, pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale 2014, românii care doresc să voteze în secţiile de votare din străinătate să poată descărca de pe Internet modelul de declaraţie pe propria răspundere pentru a evita aglomeraţia.

04 nov. 2014, 20:19
DECIZIE BEC în privinţa votului în Diaspora. Românii din STRĂINĂTATE pot descărcată online DECLARAŢIA

Potrivit deciziilor comunicate de Biroul Electoral Central, modelul de declaraţie pe propria răspundere va fi afişat pe site-urile BEC şi MAE, cu posibilitatea descărcării acesteia. Practic, alegătorii vor putea descărca declaraţia pe propria răspunde, o vor putea completa, fără să o semneze, şi se vor putea prezenta cu ea la secţiile de votare unde va fi verificata de un reprezentat al secţiei de votare, apoi îşi va putea exercita dreptul de vot.  

De asemenea, BEC a decis să fie completate secţiile de votare care nu s-au constituit cu numărul maxim de membri sau care nu au putut funcţiona cu numărul maxim de membri din cauza lipsei unora dintre aceştia. Iar suplimentarea va fi efectuată cu personal MAE, care este neutru politic.