Becali, apărat de avocaţii Bogdan Vlad şi Pavel Abraham

Finaţatorul Stelei, Gigi Becali, va fi apărat, în procesele legate de întreruperea executării pedepsei şi de contopire a pedepselor, de avocaţii Bogdan Vlad şi Pavel Abraham, după ce a renunţat la serviciile apărătorilor Bogdan Bărbuceanu şi Mihaela Olaru.

21 iun. 2013, 09:33
Becali, apărat de avocaţii Bogdan Vlad şi Pavel Abraham

Potrivit unui comunicat remis de reprezentanţii avocatului Bogdan Vlad, contractele de „asistenţă juridică au fost denunţate numai cu privire la domnul avocat Bogdan Bărbuceanu şi doamna avocat Mihaela Olaru”.

„Precizăm, de asemenea, că domnul avocat Bogdan Vlad l-a reprezentat pe domnul George Becali în toate procesele sale penale începând cu anul 2009. În cele două cauze având ca obiect «cerere de întrerupere a executării pedepsei», respectiv «cerere de contopire a pedepselor», asistenţa juridică va fi asigurată de domnii avocaţi Pavel Abraham si Bogdan Vlad”, se arată în comunicat.

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, s-a declarat nemulţumit, miercuri, de amânarea dosarului în care cere contopirea pedepselor şi le-a cerut unor apropiaţi ai săi, mai precis lui Virgil Becali şi lui Ionuţ Luţu, să îi angajeze avocaţi care să ştie ce acte îi trebuie la dosar.

VEZI ŞI Gigi Becali către vărul său: Găseşte-mi alţi avocaţi, ăştia sunt PROŞTI! VIDEO

Tribunalul Bucureşti a decis judecarea cererii de contopire a pedepselor lui Becali în 27 iunie şi a stabilit că la dosar trebuie ataşate fişa de cazier judiciar a finanţatorului Stelei şi copii după minutele instanţelor care l-au condamnat.

Instanţa a mai decis ca, tot până la termenul din 27 iunie, să fie ataşate şi dosarele de executare în baza cărora au fost emise mandatele de executare a pedepeselor.

Tot miercuri, Tribunalul Bucureşti a respins cererea lui Gigi Becali de întrerupere pentru trei luni a pedepsei din dosarul schimbului de terenuri cu MApN, decizia putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

Aceştia au fost încarceraţi în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferaţi la Penitenciarul Jilava.

În 4 iunie, Gigi Becali a fost condamnat tot la trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza”, pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanţei supreme fiind definitivă.

Instanţa nu a făcut reindivualizarea şi contopirea pedepselor lui Gigi Becali, astfel că avocaţii acestuia au cerut, la Tribunalul Bucureşti, contopirea pedepselor, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta.