Becali ar putea scăpa de puşcarie. Parlamentarii vor GRAŢIEREA puşcăriaşilor care au pedepse de până la 7 ani

Puşcăriaşii condamnaţi la până 7 ani de închisoare ar putea fi amnistiaţi sau chiar graţiaţi. Asta prevede un proiect de lege întocmit de deputaţii Nicolae Păun şi Mădălin Voicu. Proiectul privind amnistierea şi graţierea unor pedepse trebuia să fie supus marţi votului în plenul Camerei Deputaţilor, for decizional la acest act normativ, după ce Comisia juridică a adoptat luni seară raport favorabil cu amendamente. Unii dintre parlamentarii jurişti spun că legea îl va scoate de după gratii şi pe Gigi Becali.

10 dec. 2013, 08:16
Becali ar putea scăpa de puşcarie. Parlamentarii vor GRAŢIEREA puşcăriaşilor care au pedepse de până la 7 ani

Proiectul de lege privind amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse a fost dezbătut marţi în plenul Camerei Deputaţilor, dar votul final a fost amânat.

Vicepreşedintele Comisiei juridice Ciprian Nica a spus că luni această comisie a dat raport favorabil propunerii legislative cu amendamente admise, cu majoritate de voturi şi patru voturi împotrivă.

Liderul grupului PNL de la Camera Deputaţilor, George Scutaru, a declarat că liberalii consideră că acest proiect de lege nu este oportun în acest moment şi, în consecinţă, grupul PNL va vota împotrivă.

Deputatul PDL Adrian Gurzău a spus la rândul său că această lege nu face decât să-i scape de dosare penale pe cei care sunt în momentul de faţă în incompatibilitate sau sunt certaţi cu legea.

Liderul deputaţilor PPDD Daniel Fenechiu a anunţat că grupul pe care îl conduce va vota împotriva proiectului de lege.

Proiectul iniţiat de către deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun a fost analizat în Comisia juridică, fiind adoptate o serie de amendamente luni seară, în condiţiile în care la lucrările comisiei au participat un sfert din totalul de 27 de membri.

VEZI AICI PROIECTUL LEGII pentru amnistierea unor infracțiuni și grațierea unor pedepse

Printre marii beneficiari ai legii se numără fostul premier Adrian Năstase pentru care s-ar înlătura interdicţia de a ocupa o funcţie publică timp de doi ani. Alţi condamnaţi care ar scăpa de acuzaţii: Emilian Cutean (5 ani), fost secretar de stat şi apropiat al PSD, George Becali (3 ani).

Comisia pentru Drepturile Omului, Culte şi Problemele Minoritatilor din Camera Deputatilor a avizat, in unanimitate, proiectul de lege care prevede amnistia şi graţierea deţinutilor cu pedepse mai mici de patru ani. Proiectul, intocmit de deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, a fost respins iniţial in Senat. Pe 4 iunie, comisia din Camera Deputaţilor i-a dat, însă, aviz pozitiv.

VEZI SI: Gigi Becali a sărit la bătaie în puşcărie. Patronul Stelei a fost scos din sărite de un fost senator