Becali, Borcea, Copos şi Gică Popescu, pasibili de închisoare în „Dosarul Transferurilor”

Acuzarea a cerut, la termenul de marţi, ca toţi inculpaţii în "Dosarul Transferurilor", între care fraţii Becali, Cristi Borcea şi Gică Popescu, să fie condamnaţi cu executare.

RomaniaTV.net
21 feb. 2012, 17:26
Becali, Borcea, Copos şi Gică Popescu, pasibili de închisoare în „Dosarul Transferurilor”

Procurorul de şedinţă din Dosarul Transferurilor, Cristian Anghel, a cerut, marţi, instanţei condamnarea tuturor inculpaţilor la pedepse cu executare, acestea variind între minimum pedepsei, pentru Gheorghe Popescu şi Jean Pădureanu şi maximum acesteia pentru Ioan şi Victor Becali.

Procurorul Cristian Anghel a solicitat instanţei, în concluzia finală, dispunerea condamnării cu executare în regim de detenţie a tuturor celor opt inculpaţi în Dosarul Transferurilor.

Pentru George Copos, Anghel a solicitat condamnarea cu executare în regim de detenţie orientată către jumătatea maximă a pedepsei pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.

În cazul lui Mihai Stoica, procurorul a solicitat condamnarea cu executare în regim de detenţie peste minimum pedepsei pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Pentru ceilalţi şase inculpaţi solicitările procurorului au fost următoarele:

Cristian Borcea – condamnarea cu executare în regim de detenţie către jumătatea maximă a pedepsei pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Ioan Becali – condamnarea cu executare în regim de detenţie orientată către maximum pedepsei pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.

Victor Becali – condamnarea cu executare în regim de detenţie orientată către maximum pedepsei pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.

Jean Pădureanu – condamnarea cu executare în regim de detenţie orientată către minimum pedepsei pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.

Gheorghe Neţoiu – condamnarea cu executare în regim de detenţie peste minimum pedepsei specificat de lege pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Gheorghe Popescu – condamnarea cu executare în regim de detenţie peste minimum pedepsei specificat de lege pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.

În finalul pledoariei, Cristian Anghel a enunţat, în faţa instanţei, numele mai multor impresari, foşti fotbalişti şi foşti preşedinţi de cluburi, care au primit pedepse cu executare pentru evaziune fiscală.