Becali către judecători: La Jilava, la Poarta Albă, cu zăbrele, cu cătuşe. Vreau să gătaţi chinurile!

Gigi Becali a arătat, joi, în faţa instanţei de la Tribunalul Bucureşti care a judecat o contestaţie la executarea pedepsei cu închisoarea, că s-a săturat să fie plimbat la Jilava, la Poarta Albă, "cu zăbrele, cu cătuşe", spunând: "Vreau să gătaţi chinurile!".

05 dec. 2013, 10:01
Becali către judecători: La Jilava, la Poarta Albă, cu zăbrele, cu cătuşe. Vreau să gătaţi chinurile!

Instanţa Tribunalului Bucureşti a judecat, joi, contestaţia la executarea pedepsei formulată de Gigi Becali şi a stabilit că este „inadimisibilă”, întrucât a mai fost o dată soluţionată, de Tribunalul Ilfov, instanţa competentă în acest caz.

VEZI ŞI Gigi Becali a sărit la bătaie în puşcărie. Patronul Stelei a fost scos din sărite de un fost senator

Adus de la Penitenciarul Jilava la Tribunalul Bucureşti pentru judecarea contestaţiei la executare, Gigi Becali a spus instanţei că nu mai vrea să fie plimbat de la Penitenciarul Poarta Albă la Jilava.

„Aşa cum îi spunea Sfântul Gheorghe împăratului Diocleţian: «Gătaţi chinurile, pentru că sunt pregătit să le primesc», aşa vă spun şi eu că vreau să gătaţi chinurile. Du-te la Jilava, du-te la Poarta Albă, cu zăbrele, cu cătuşe. Ca Sfântul Gheorghe primesc ceea ce se întâmplă pentru că aşa a fost lăsat de la Dumnezeu”, a spus Gigi Becali.

Potrivit procurorului, dar şi avocatului lui Gigi Becali, această contestaţie la executare ajunsă la Tribunalul Bucureşti se loveşte de excepţia inadmisibilităţii.

„Din latenţa cu care ICCJ a motivat (deciziile de condamnare a lui Gigi Becali, n.r.), s-a pomenit cu acest dosar în braţe. Doamna judecător a preferat să evide un conflict de competenţă, invocând din oficiu această inadmisibilitate, în contextul în care nu pot să judec şi eu acelaşi lucru pe care l-au făcut alţii, rămânând ca în final Curtea de Apel, care este autoritatea superioară Tribunalului Bucureşti, să lămurească prin soluţie fondul contestaţiei în final”, a declarat avocatul lui Gigi Becali, Cătălin Dancu.

VEZI ŞI Documentul care l-ar putea scăpa pe Gigi Becali de închisoare

Curtea de Apel Bucureşti va judeca în 9 decembrie recursul formulat de Gigi Becali la decizia Tribunalului Ilfov de respingere a contestaţiei la executarea pedepsei de trei ani şi şase luni de închisoare.

Gigi Becali a fost adus în Bucureşti de la Penitenciarul Poarta Albă în 26 noiembrie, când a avut termen la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul privind contopirea pedepselor.

La finalul şedinţei de judecată, Gigi Becali nu a mai fost dus la Penitenciarul Poarta Albă, din judeţul Constanţa, în care îşi ispăşeşte pedeapsa, în condiţiile în care pe adresa Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au venit alte trei citaţii emise pe numele finanţatorului FC Steaua, pentru a se prezenta în faţa judecătorilor bucureşteni în dosare care au termene în 5, 9 şi 11 decembrie, au declarat surse din ANP.

Astfel, Gigi Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava, de unde va fi dus la instanţele bucureştene la cele trei termene de judecată.

Potrivit surselor citate, ANP a decis ca Becali să rămână la Penitenciarul Jilava până la termenul din 11 decembrie, apoi să fie dus înapoi la Penitenciarul Poarta Albă.

Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv, în 26 noiembrie, ca Gigi Becali să rămână cu sporul de şase luni aplicat la pedepsele de trei ani de închisoare primite în dosarul „Valiza” şi în cel privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale.

Gigi Becali a fost transferat, în 29 octombrie, de la Penitenciarul Jilava la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Becali este încarcerat la Secţia exterioară de la Valu lui Traian, stă într-o celulă cu alţi 19 deţinuţi şi execută pedeapsa în regim semideschis.

În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină. Cei trei au fost încarceraţi în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferaţi la Penitenciarul Jilava.

Becali mai are două condamnări definitive, dispuse anul acesta tot de instanţa supremă, respectiv una de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina, şi una de trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza”, pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.