Becali: „Nu mă poate da nimeni afară din Parlament. Nici Johannis, nici nimeni”

Deputatul Gigi Becali a afirmat că propunerea lui Johannis ca viitoarea Constituţie să prevadă faptul că un politician condamnat să nu mai poate fi parlamentar nu-l poate afecta deoarece o asemenea prevedere nu se poate aplica retroactiv. În schimb, Becali vine cu o contrapropunere: "Cei care au făcut trafic de copii să plece".

01 mart. 2013, 15:04
Becali: „Nu mă poate da nimeni afară din Parlament. Nici Johannis, nici nimeni”

Klaus Johannis propune modificarea Constituţiei pentru a rezolva problemele cu aleşii condamnaţi. Gigi Becali este principalul vizat, însă acesta are propriile idei despre cum ar trebui să arate viitoarea lege fundamentală. „Nu poate pune Johannis condiţii. Dacă Johannis pune condiţii, pun şi eu condiţii: cei care au făcut trafic de copii şi au înlesnit ca să fie copiii traficaţi şi apoi să fie luate organele şi primarii care s-au îmbogăţit cu zeci de milioane de euro să plece! Dar ei, vezi Doamne, s-au îmbogăţit din salariu! Să facă ANI anchete să vadă cum a ajuns o mamă de primar milionăreasă!„, a declarat Becali la România TV.

În ce priveşte eventuala sa excludere din Parlament, Gigi Becali spune nu se poate aplica retroactiv nicio lege şi că nu poate fi eliminat astfel din rândul deputaţilor. „Nu mă poate da afară din Parlament nimeni. Nici Johannis, nici nimeni”, a spus deputatul.

În cazul în care Johannis ar încerca să adopte această măsură, Becali mizează pe susţinerea populară. „N-o să ţină cont poporul român de Johannis niciodată. Eu voi fi cel câştigător în faţa unui neamţ. Degeaba cred ei că Johannis are mai multă popularitate decât Becali. Tot Becali în ţara mea am mai multă popularitate decât Johannis”, a spus fostul liberal.

Becali spune că în cazul sentinţei sale a fost făcut un abuz şi el se consideră achitat. Iar modificarile propuse de Johannis ar putea fi aplicate după ce se rezolvă problema justiţiei in Romania. „Eu sunt total împotrivă să fie politicieni care ne reprezintă în poziţii înalte, parlamentare sau guvernamentale, care au condamnări penale”, a declarat joi, Klaus Johannis.

Pe 22 februarie, Gigi Becali s-a arătat iritat de faptul că primarul Sibiului, Klaus Johannis, este primit cu surle şi trâmbiţe în PNL, în timp ce el a fost marginalizat.

Finanţatorul Stelei a declarat că el face mai mult bine României decât Johannis şi toţi cei care-l sprijină, la un loc. Deputatul chiar l-a imitat pe primarul Sibiului, dar şi pe Crin Antonescu, care a spus ca Johannis este bun şi de preşedinte şi de premier.

„Nu e bun Becali la PNL. De ce? Domne’, Becali la PNL strică imaginea. Johannis e bun. Johannis e bun şi de premier şi de preşedinte şi cumva şi de împărat e bun Johannis! Becali nu e bun… Până la urmă ce au făcut? Ce au făcut ei şi ce am făcut eu? Am făcut cât toţi la un loc”, a spus Becali la Digi Sport .