Becali: Pivniceru să nu-l pună şef DNA pe Claudiu Dumitrescu, care a instrumentat dosarul „Valiza”

Europarlamentarul George Becali i-a transmis, luni seară, ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru, să nu-l propună pentru şefia DNA pe Claudiu Dumitrescu, unul dintre anchetatorii în dosarul "Valiza".

RomaniaTV.net
15 oct. 2012, 19:33
Becali: Pivniceru să nu-l pună şef DNA pe Claudiu Dumitrescu, care a instrumentat dosarul „Valiza”

Becali a susţinut, într-o emisiune Realitatea TV, că ţine să-i transmită ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru, să nu-l desemneze pe Dumitrescu pentru şefia DNA.

„O rog pe doamna ministru de Justiţie, Mona Pivniceru, să aibă mare grijă să nu cumva să desemneze la DNA pe domnul … cum îl cheamă? … Şi-a depus candidatura, e procuror, care a instrumentat cazul «Valiza», Claudiu Dumitrescu. Este un om care a spus la primă – mită, care i-a spus corupţie. Cred că DNA, la ora asta, au nişte procurori incoruptibili şi asta e foarte bine pentru români. Numai că eu cred că trebuie să aibă un alt cârmuitor, care să-i pondereze. De ce? Ei sunt foarte răi, sunt incoruptibili şi e bine asta, dar dacă au şi un şef rău, cum era Morar, ei inventează şi dosare, adică de exemplu Claudiu Dumitrescu ăsta i-a spus la premiere – mită”, a afirmat Becali.

El a adăugat că la DNA trebuie să fie „un om echilibrat, un om care să nu fie răutăcios, care să nu fie invidios şi să-i pondereze pe ăia de acolo”.

Claudiu Dumitrescu – unul dintre anchetatorii în dosarul „Valiza” – şi-a depus candidatura pentru funcţia de procuror-şef al DNA, voci susţinând ca acesta va fi propus de Mona Pivniceru pentru acest post.

11 candidaţi în lupta pentru funcţia de procuror general şi şef al DNA VEZI LISTA

Finanţatorul echipei Steaua, Gigi Becali, Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piţurcă şi Radu Gheorghe Marino au fost achitaţi, în aprilie, de instanţa supremă în dosarul „Valiza”.