Becali sare în apărarea fotbaliştilor condamnaţi: Da’ ce-au făcut mă? Au tăinuit crime, atentate

Gigi Becali nu este de acord cu sentinţa instanţei în cazul fotbaliştilor care au fost prinşi conducând maşini furate. Consideră că închisoarea cu suspendare ar fi fost suficienă.

RomaniaTV.net
26 apr. 2012, 09:06
Becali sare în apărarea fotbaliştilor condamnaţi: Da’ ce-au făcut mă? Au tăinuit crime, atentate

Fotbaliştii Andrei Mărgăritescu şi Cristi Munteanu au fost condamnaţi, joi, de Tribunalul Bucureşti la pedepse de trei ani şi, respectiv, cinci ani de închisoare cu executare, iar fondatorul centrului medical Doris, Alexandru Magherescu, a primit şapte ani de închisoare cu executare.

În dosarul privind înşelăciuni cu maşini luate în leasing, instanţa Tribunalului Bucureşti i-a condamnat pe fostul mijlocaş dinamovist Andrei Mărgăritescu pentru tăinuire şi pe fostul portar al echipei de fotbal Dinamo Cristi Munteanu pentru complicitate la tentativă de înşelăciune. Alături de cei doi, în acest dosar a fost condamnat medicul Alexandru Magherescu, fondatorul centrului medical Doris, din cartierul Militari, la şapte ani de închisoare cu executare.

Totodată, instanţa i-a condamnat pe Adrian Mihai Radu la o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare, precum şi soţia acestuia, Bianca Radu, la doi ani sub supraveghere pentru fapta de tăinuire.

Decizia în acest caz nu e definitivă, ea putând fi atacată cu recurs de părţile din dosar.

Gigi Becali a comentat la România TV decizia de condamnare a fotbaliştilor.

„Da ce-au făcut mă de le-a dat închisoare cu executare, au tăinuit nişte crime, au tăinuit nişte atentate. Munteanu de ce a fost condamnat, a furat şi el? A fost hoţ, a furat şi el maşini? Pai şi acum hai să băgăm oameni la puşcărie că au furat o maşina. Aveau la un moment dat şi demnitari maşini furate. Ce ţinea cineva cont? De unde să ştie omul că a furat-o? Hai să condamnăm oameni cuminţi ca să arătăm „domne, uite cum facem noi justiţie, îi condamnăm, domne! E circ, e ceva de râs. Măcar le dădea închisoare cu suspendare sau o amendă penală, dar să bagi la puşcărie un familist? Da nu, lasă să vadă lumea cum facem noi justiţie”, a comentat Gigi Becali decizia magistraţilor de a-i condamna pe fotbaliştii Andrei Mărgăritescu şi Cristian Munteanu.

„Un om care sta în cantonamente, care joacă fotbal, îşi dă sudoare pe teren. Îi cunoaşteţi şi voi, sunt fotbalişti care s-au mulţumit să cumpere o maşina mai ieftină. Ce mare lucru a făcut? Nu sunt de acord cu decizia magistraţilor. Dă-i mă o amenda penală„, a mai spus Becali.

Gigi Becali consideră că magistraţi ar trebui să stea câteva zile la arest. „Să se ducă ei trei zile la arest şi să vadă ce înseamnă puşcăria. Ne facem de râs, asta facem cu sentinţe de acest fel”, a spus Gigi Becali.

Într-un final patronul Stelei a spus că cumpărarea de maşini furate nu este bună. „Nu sunt de acord cu aşa, dar nu meritau sentinţă cu executare”.