Becali vrea LEGE pentru Năstase. Ce propune deputatul şi ce spune despre experienţa închisorii VIDEO

Deputatul Gigi Becali susţine că este nevoie de o amnistie de care să beneficieze Adrian Năstase astfel încât acesta să se întoarcă repede în viaţa politică, prin ştergerea pedepsei complementare prin care lui Năstase i s-a interzis o perioadă exercitarea drepturilor electorale.

19 mart. 2013, 10:39
Becali vrea LEGE pentru Năstase. Ce propune deputatul şi ce spune despre experienţa închisorii VIDEO

Becali spune că Năstase trebuie să se întoarcă în politică. „Parcursul lui politic poate fi într-un singur sens. Lui i s-au luat pentru patru sau opt ani, dacă nu mă înşel (pentru doi ani de la executarea pedepsei principale, adică 2016 – n.red.), dreptul de a alege şi de a fi ales. Numai dacă nu vom promova noi o lege de amnisitie prin care să i se şteargă şi pedepsa complementară”, a spus Becali, membru al comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

Becali susţine că o amnistie nu a mai fost acordată de multă vreme şi s-a arătat dispus să iniţieze un proiect de lege în acest sens. „Mi se pare că există o lege de asta pe la Senat, stagnează acolo de 6-7 luni. Am putea să o promovăm. Sunt sigur că se va da o lege de asta în 2-3 ani pentru că nu s-a mai dat de 30 de ani. Dacă nu, am să o promovez eu pentru domnul Năstase„, a spus deputatul.

Acesta are în comun cu Năstase experienţa închisorii. „Sentimentul pe care îl trăieşte un om între gratii este cel mai urât pentru că este vorba de libertate. Eşti închis într-o încăpere la care cheia din interior nu o ai. Cineva din afară trebuie să-ţi deschidă uşa aia. Sentimentul libertăţii, cum a spus Năstase, este cel mai plăcut„, a mai spus George Becali.

Adrian Năstase a fost eliberat condiţionat, luni seara, din penitenciarul Jilava. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, Năstase a fost condamnat şi la o pedeapsă complementară de interzicere a drepturilor electorale pe o durată de doi ani, calculată cu începere de la terminarea executării pedepsei principale. Astfel, Năstase nu poate fi ales în nicio funcţie de demnitate publică până în iunie 2016.

Completul de la Tribunalul Bucureşti, format din preşedintele Ioana Cleopatra Şipoteanu şi din judecătoarele Carmen Constanţa Balaci şi Florentina Vasilăţeanu, a decis, cu opinie majoritară, respingerea recursului DNA în cazul sentinţei Judecătoriei Sectorului 4 şi punerea în libertate a lui Adrian Năstase.

La ieşirea din penitenciar, Adrian Năstase a fost aşteptat de fiii lui, Andrei şi Mihnea, dar şi de foşti colaboratori şi simpatizanţi.

„M-a sunat după decizie şi mi-a spus că aşteaptă să primească acel fax şi după aceea să se îndeplinească toate procedurile interne ale penitenciarului. Nu mi-a spus ce vrea să facă, dar acum avem puţin timp acum după ce va ieşi să stăm de vorbă. E o zi prea importantă pentru noi, ne bucurăm de faptul că îl luăm acasă. Nu am avut timp pentru pregătiri speciale acasă. Despre planurile pentru cariera politică va putea spune el. Acum cel mai important este să ajungem acasă. Ne aşteptam să fie aşa, dar existau tot felul de alte posibilităţi. Sperăm să uităm repede ultimele nouă luni, este o rană care sperăm să se închidă în timp”,  a declarat Andrei Năstase în faţa penitenciarului.