BEJ Olt a respins plângerea PNL privind folosirea siglei USL de către PSD-UNPR-PC

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Olt a respins, miercuri, ca neîntemeiată plângerea formulată de filiala Olt a PNL, referitoare la utilizarea nelegală de către Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC a însemnelor Uniunii Social Liberale, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
07 mai 2014, 17:07
BEJ Olt a respins plângerea PNL privind folosirea siglei USL de către PSD-UNPR-PC

PNL Olt a depus marţi la BEJ Olt o plângere în care a sesizat că ‘Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC utilizează în mod nelegal şi contrar bunei credinţe semnul electoral şi denumirea alianţei Uniunea Social Liberală, fără acordul Partidului Naţional Liberal, pentru a-şi promova candidaţii la alegerile europarlamentare, cu scopul de a induce în eroare electoratul cu privire la configuraţia şi orientarea Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC’.

Potrivit deciziei de miercuri a BEJ Olt, ‘plângerea este formulată într-o manieră generală, fără aspecte concrete privind folosirea semnului electoral şi a denumirii Alianţei USL pe raza judeţului Olt, motiv pentru care plângerea va fi respinsă ca neîntemeiată’. În decizie se mai arată că ‘BEJ Olt constată că nu au fost prezentate dovezi în sensul împiedicării PNL, în maniera anterior descrisă, de a desfăşura campanie electorală în condiţiile legii’.

BEJ Olt a respins miercuri plângerea formulată de PNL Olt ca neîntemeiată şi a afişat miercuri decizia asupra respectivei plângeri.

Decizia BEJ Olt poate fi contestată la Biroul Electoral Central în termen de 48 de ore de la afişare.