Belarus a achiziţionat din Rusia sisteme antiaeriene S-400 şi rachete Iskander

Belarusul este principalul aliat al Rusiei şi are graniţă cu Ucraina, ţară invadată de forţele ruse în urmă cu 85 de zile.

19 mai 2022, 22:10
Belarus a achiziţionat din Rusia sisteme antiaeriene S-400 şi rachete Iskander

Preşedintele din Belarus Aleksandr Lukaşenko a anunţat joi că ţara sa a achiziţionat din Rusia sisteme de apărare antiaeriană S-400 şi rachete Iskander, transmite AFP.

Belarusul este principalul aliat al Rusiei şi are graniţă cu Ucraina, ţară invadată de forţele ruse în urmă cu 85 de zile.

„Am ajuns la un acord cu (preşedintele rus Vladimir) Putin”, a spus Lukaşenko, citat de biroul său de presă într-un comunicat pe Telegram.

S-a decis joi seară, lovitura care îl demolează pe Putin vine din SUA. Joe Biden a semnat decretul!

Liderul de la Minsk a declarat că a fost achiziţionată cantitatea „necesară” de armament, dar nu a dat alte detalii. „Cu astfel de arme, deja avem o armată complet diferită”, a spus el, subliniind că acestea „pot provoca distrugeri colosale”.

Conform unei declaraţii de la începutul lui mai, preşedintele belarus consideră că Occidentul este „în război cu Rusia” în Ucraina.

Lukaşenko îndeamnă membrii alianţei militare regionale CSTO să rămână ”uniţi” şi acuză Occidentul că va prelungi războiul din Ucraina cu scopul de ”a slăbi Moscova cât mai mult posibil”

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko i-a îndemnat, luni, pe membrii alianţei militare regionale Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO), care grupează şase foste republici sovietice în frunte cu Rusia, să rămână ”uniţi” şi a acuzat Occidentul că speră să prelungească conflictul din Ucraina cu scopul de ”a slăbi Moscova cât mai mult posibil”, relatează Reuters.

Norul de fum cu particule radioactive de la Cernobîl se deplasează spre Marea Neagră

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a declarat în cadrul unui summit al liderilor Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO) cu sediul la Moscova, că ”sancţiunile infernale” împotriva ţării sale şi Rusiei ar fi putut fi evitate dacă grupul ar fi adoptat o poziţie unitară.

”Fără un front unit, Occidentul colectiv va crea presiune asupra spaţiului post-sovietic”, a spus Lukaşenko în declaraţiile de deschidere televizate, adresându-se preşedintelui rus Vladimir Putin şi liderilor Armeniei, Kazahstanului, Kârgâzstanului şi Tadjikistanului.


loading...
Partenerii noștri