BELGIA-PORTUGALIA 1-0. Ronaldo şi campioana en-titre părăsesc Euro 2021

Campioana europeană Portugalia, eliminată de la EURO 2020 - Belgia merge în sferturi, unde va da piept cu Italia.

27 iun. 2021, 23:54
BELGIA-PORTUGALIA 1-0. Ronaldo şi campioana en-titre părăsesc Euro 2021

BELGIA-PORTUGALIA 1-0.

Naţionala de fotbal a Belgiei s-a calificat în sferturile de finală ale EURO 2020, după ce a învins echipa Portugaliei, campioana europeană en titre, cu scorul de 1-0 (1-0), duminică seara, pe Stadionul La Cartuja din Sevilla, într-un meci din optimile de finală.

Cristiano Ronaldo încheie astfel probabil ultimul său turneu final de EURO cu recordul de goluri al competiţiei (15) şi de prezenţe la turneele finale (25), precum şi de goluri la general (preliminarii incluse) – 45 de reuşite.

Portugalia venea după cinci meciuri fără înfrângere în faţa Belgiei, care are un bilanţ de excepţie în ultimele 27 de partide – 23 de victorii, 3 egaluri, un eşec. Echipa lui Robert Martinez e neînvinsă de 13 partide (11 victorii, două egaluri) şi a egalat recordul de victorii consecutive la EURO (preliminarii şi turnee finale), 14, deţinut de Germania şi Italia.

Belgia a ajuns la 35 de meciuri consecutive în care a marcat, ultima sa partidă fără gol înscris fiind semifinala Cupei Mondiale din 2018 cu Franţa (0-1).

În sferturi, Belgia va înfrunta Italia, în data de 2 iulie, la Munchen.

BELGIA PORTUGALIA LIVE VIDEO ONLINE STREAM PROTV. Unul dintre meciurile tari ale optimilor, duelul de la Sevilla aduce față în față Belgia, locul 1 și maximum de puncte în grupa B, și Portugalia, campioana europeană en titre, ocupanta locului 3 în grupa F, cu 4 puncte.

Echipa lui Martinez n-a mai pierdut de 12 meciuri și are planuri mari la EURO 2020, țintind chiar trofeul, deși n-a trecut mai de sferturi din 1980.

BELGIA PORTUGALIA LIVE VIDEO ONLINE STREAM PROTV sau Voyo.ro

Min. 42: Thorgan Hazard deschide scorul 

Portugalia a ieșit cu bine din „grupa morții”, cu Germania, Franța și Ungaria, cu un Cristiano Ronaldo în formă maximă, bifând record după record. Starul lui Juventus e și golgeterul EURO, cu 5 reușite.

Lusitanii au jucat finala în 2004 și au ajuns în semifinale în 2000 și 2012.

Estadio de La Cartuja din Sevilla este stadionul care va găzdui ”capul de afiș” al optimilor. Belgia, una dintre favoritele la câștigarea turneului, s-a calificat în fazele eliminatorii după ce a câștigat o grupă cu Danemarca, Finlanda și Rusia, cu trei victorii din tot atâtea meciuri.

BELGIA PORTUGALIA LIVE VIDEO ONLINE STREAM PROTV, echipe probabile:

Belgia: Courtois; Alderweireld, Boyata, Vertonghen; Meunier, Tielemans, Witsel, T Hazard; E Hazard, Lukaku, De Bruyne
Selecționer: Roberto Martinez

Portugalia: Patricio; Semedo, Dias, Pepe, Guerreiro; Moutinho, Danilo, Sanches; Bernardo, Ronaldo, Jota
Selecționer: Fernando Santos

Meciurile de duminică

Olanda – Cehia (duminică, 27 iunie, ora 19:00, Budapesta)

Belgia – Portugalia (duminică, 27 iunie, ora 22:00, Sevilla)

 

BELGIA PORTUGALIA LIVE VIDEO ONLINE STREAM PROTV. Atacul este forţa Belgiei contra Portugaliei. ”Lukaku este arma noastră secretă”, zice De Bruyne, dar selecţionerul Roberto Martinez asigură că din ”optimi” îl vom revedea strălucind pe mijlocaşul Eden Hazard.

PRO TV LIVE VIDEO OLANDA – CEHIA ONLINE STREAMING EURO 2021
La portughezi, nimeni n-are loc de Cristiano Ronaldo, care tocmai a dobotâr al 50-lea record al carierei. Starul a ajuns la cota 109 goluri pentru Portugalia, cu cele două penalty-uri contra Franţei, dar vrea să-l lase în urmă pe Ali Daei, iranianul pe care tocmai l-a egalat. În afara recordului de goluri în naţională, Ronaldo a devenit primul jucător care evoluează la 5 ediţii ale Europenelor şi este la cota 14 goluri, devansându-l substanţial pe francezul Michel Platini, rămas la cota 9.

CR 7 l-a depăşit şi pe neamţul Miroslav Klose în topul marcatorilor cei mai prolifici de la Europene şi de la Mondiale (cumulate), cu un total de 21 (faţă de 19). Portugalia a fost tare cu Ungaria, dar a stat ”la cutie” cu Franţa şi nu i-a făcut faţă Germaniei. Cifrele spun că Belgia este de talia Franţei şi a Germaniei.

BELGIA PORTUGALIA LIVE VIDEO ONLINE STREAM PROTV. Întrebat de publicaţia L’Equipe despre Ronaldo, antrenorul român Loţi Boloni a povestit: ”Agresivitatea pe care o vezi la Cristiano este mai puţin văzută la Varane. Dar depinde şi de trecutul lor. Ronaldo şi-a părăsit familia la 12 ani pentru a locui într-un centru sportiv care nu era ceea ce vedem astăzi. Nu avea pe nimeni care să-l consoleze, în timp ce Varane putea pleca acasă ori de câte ori dorea”. Boloni l-a promovat pe Varane la Lens, în 2011.

ITALIA – AUSTRIA 2-1, calificare după prelungiri la Euro 2021. PROGRAM OPTIMI EURO
A povestit şi cum se derulau antrenamentele la Sporting Lisabona, unde Ronaldo nu reuşea să-l întreacă pe brazilianul Mario Jardel.
”Lui Quaresma i-a plăcut spectacolul, Cristiano a fost concentrat să fie cel mai bun din lume. În antrenament, de obicei mă opream cu atacanţii, erau Jardel, Joao Pinto, Niculae şi el. Cristiano nu a reuşit niciodată să-l depăşească pe Jardel, iar el nu a putut accepta. Îmi cerea: ‘Haide, Mister, o altă serie, o altă serie’”.

„Portugalia este o echipă capabilă să facă totul foarte bine. Nu putem însă schimba ceea ce suntem. Avem o echipă construită să atace şi să dea goluri. Acum avem însă experienţa marilor turnee. E generaţia care a venit după cea a lui Figo. Au progresat şi e o generaţie care ştie cum să câştige. Au un grup de jucători fantastic. Dacă vor să se apere în bloc, pot să o facă la perfecţie.

La fel, dacă vor să atace. Avem însă nevoie de un astfel de meci. În plus, Portugalia poate conta pe Ronaldo, unul dintre cei mai buni jucători din lume. E chirurgical şi ştie să folosească spaţiile. Echipa lor are însă o grămadă de jucători de calitate. Lista e incredibilă în ce priveşte talentul. Au câştigat Campionatul European şi Liga Naţiunilor. Sunt plini de încredere”, a spus Roberto Martinez, selecționerul Belgiei.

Danemarca și Italia sunt echipele care și-au asigurat, până acum, calificarea în sferturi. Tot astăzi se va disputa și meciul dintre Olanda și Cehia.