Belgia rămâne fără paturi la ATI. Bolnavi de COVID-19 în strare gravă, transferaţi cu elicoptere-ambulanţă în Germania

Situaţii extremă în Belgia din cauza pandemiei de coronavirus. În mai multe oraşe s-a depăşit capacitatea maximă de paturi de terapie intensivă. În aceste condiţii, autorităţile belgiene au decis să-i transfere pe unii dintre pacienţii grav bolnavi după infectarea cu noul coronavirus, cu elicoptere, la spitale din Germania. 

RomaniaTV.net
03 nov. 2020, 15:11
Belgia rămâne fără paturi la ATI. Bolnavi de COVID-19 în strare gravă, transferaţi cu elicoptere-ambulanţă în Germania

Ambulanţele au început să-i transporte pe pacienţi din Belgia în Germania încă de săptămâna trecută. Pînă acum au fost transferaţi 15 bolnavi. 

Bolnavi de COVID-19 sunt transportaţi într-un sac mare de plastic transparent, conectat la aparate medicale. Cei mai mulţi pacienţi transferaţi sunt intubaţi şi ventilaţi, anunţă Reuters, citat de Agerpres.

Belgia a înregistrat printre cele mai mari rate de deces pe cap de locuitor în timpul primului val de COVID-19, în martie-aprilie, iar în prezent înregistrează cea mai mare rată de contaminări confirmate pe cap de locuitor, potrivit Centrului European Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Belgia, ţară cu 11 milioane de locuitori şi 7.231 de bolnavi cu COVID-19 internaţi în spitale, dintre care 1.302 sunt la terapie intensivă şi în unităţile locale de urgenţă, cum este cel din oraşul Liege din estul ţării, şi-a depăşit capacitatea maximă de paturi de terapie intensivă.

 

Belgia revine la CARANTINĂ până în luna decembrie. Noi restricţii

Belgia a impus măsura carantinării după ce numărul de cazuri, internări și decese este în creștere. Măsura a fost anunțată de către premierul Alexander De Croo, în cadrul unei conferințe de presă.

Măsura carantinării a intrat în vigoare în 1 noiembrie.

Noile măsuri impuse în Belgia
 
  • Este permis un singur contact apropiat per familie pe săptămână. „Regula celor 4 contacte sociale dispare. Veți putea invita o singură persoană la un moment dat acasă ”, a explicat premierul. 
  • Afacerile neesențiale trebuie să se închidă. Cu toate acestea, este posibil să primiți comenzi livrate sau să ridicați articole (Take-Away și Click and Collect), cum ar fi restaurantele. 
  • Numai magazinele alimentare și farmaciile pot rămâne deschise. 
  • Profesiile nemedicale care presupun un contact direct cu oamenii sunt stopate pentru moment. 
  • Școlile vor rămâne închise până pe 15 noiembrie. În învățământul superior, activitățile se vor desfășura de la distanță până la aceeași dată. –
  • Telelemunca este obligatorie. Dacă acest lucru nu este posibil, masca și ventilația devin obligatorii.
  • Parcurile de distracții și grădinile zoologice trebuie să se închidă. 
  • Funeraliile sunt limitate la maximum 15 persoane, fără mese. 
  • Hotelurile pot rămâne deschise, dar serviciile de catering trebuie făcute în cameră.