Belgienii despre Mutu: Merge pe linia ce separă geniul de nebunie

Cotidianul La Derniere Heure scrie despre atacantul Cesenei că este capabil să creeze probleme pe măsura talentului uriaş pe care îl posedă.

RomaniaTV.net
10 nov. 2011, 12:37
Belgienii despre Mutu: Merge pe linia ce separă geniul de nebunie

Din cauză că a lipsit de la ultimele meciuri ale Cesenei, fiind suspendat, Adrian Mutu nu a fost convocat pentru amicalul pe care naţionala îl va juca vineri seara în Belgia. Tocmai marelui absent îi dedică un articol popularul ziar La Derniere Heure.

Sub titlul „Mutu, o viaţă între geniu şi nebunie”, este prezentată întreaga carieră a fotbalistului, inclusiv episoadele care l-au remarcat în sens negativ. „Ajuns la 32 de ani, fotbalistul născut în Călineşti a mers, încă de la începutul carierei, pe linia subţire ce separă geniul de nebunie. Fotbalist extraordinar, el este capabil să facă cele mai serioase probleme.

În sezonul 2002/2003 a format un cuplu incredibil cu Adriano, la Parma, dar, la fel ca brazilianul, nu a avut cariera pe care talentul uriaş i-ar fi permis să o aibă. La Fiorentina a lăsat urme care nu pot fi şterse, fanii poreclindu-l „Il Fenomeno”.

Între 2006 şi 2008 românul i-a fermecat pe suporteri, care îl considerau unul dintre cei mai buni jucători ai Europei. A plecat însă pe uşa din dos la Cesena, deşi a fost dorit de Marseille şi Monaco. La noua echipă a promis că va fi un exemplu, dar s-a ales cu o suspendare de trei etape, după ce şi-a lovit un adversar cu cotul în figura”, se scrie în textul articolului.