Belgienii ne critică: Naţionala României a arătat o faţă dezamăgitoare

Tricolorii au pierdut cu 1-2 amicalul cu Belgia, de la Liege, dar s-ar fi aşteptat la mai multă acţiune din partea elevilor lui Victor Piţurcă.

RomaniaTV.net
12 nov. 2011, 08:59
Belgienii ne critică: Naţionala României a arătat o faţă dezamăgitoare

Cotidianul belgian Le Soir a scris după meciul amical Belgia – România, scor 2-1, că „tricolorii” au fost un adversar modest în prima repriză, dar apoi le-au dat emoţii mari gazdelor. „Având în faţă un adversar modest în prima repriză, Belgia a condus cu 2-0, apoi românii i-au speriat pe dracii roşii în finalul jocului” , a scris Le Soir.

România a fost aproape de a încheia la egalitate amicalul cu Belgia, jucat la Liege, dar tricolorii nu i-au convins pe adversari că au valoare. Mai mult, gazdele s-au arătat dezamăgite de jucătorii noştri, după cum reiese din unele materiale apărute astăzi în presa belgiană. „Belgia a dominat în prima repriză, a luat avans pe tabelă, dar în partea a doua a avut ceva dificultăţi, iar jucătorii din Carpaţi au redus din handicap şi au ratat un 11 metri. Dracii au scăpat de egalare graţie lui Gillet, dar puteau învinge mai clar „, a scris La Derniere Heure.

Ziarul De Morgen a scris că „Belgia a câştigat după un meci palpitant”. „Dracii roşii au avut şi un gol anulat pe nedrept în prima repriză, al lui Witsel, a avut şi o bară. Belgia a jucat în forţă, apoi România a revenit surprinzător şi a marcat prin Niculae, iar Gillet s-a opus egalării. Ar fi fost nedrept, chiar dacă Belgia a jucat mai slab în repriza secundă. Belgia a părăsit terenul cu o victorie meritată„, a notat De Morgen. „Belgia a arătat două feţe: una frumoasă în primele 45 de minute, alta mai urâtă după pauză. Gillet a asigurat victoria”, a comentat Sporza.

„Dracii roşii s-au impus, dar au tremurat”, a precizat postul RTL. „România n-a arătat prea multe în prima parte a jocului, dar a revenit în repriza a doua. Gillet, care n-a avut mari bătăi de cap pe durata meciului, a apărat un 11 metri” , a scris RTL. Postul RTBF a comentat că „naţionala Belgiei a avut o primă repriză excelentă, a fost mult mai prezentă în joc. Per total, Belgia a fost stăpâna partidei„.

Cotidianul De Standaard a notat că naţionala Belgiei a câştigat meritat: „Deşi s-a terminat 2-1, Belgia a ratat şi alte şanse bune, dar în final portarul Gillet a făcut ca românii să nu obţină o egalare nesperată”. „Gillet a ţinut victoria în tabăra diavolilor”, a scris Belgium Soccer. „Stadionul Sclessin a vibrat. Belgia a dominat, a pasat rapid şi a controlat meciul. România a încercat să speculeze pe contraatac, dar a lipsit concentrarea, iar jocul gazdelor a fost uşurat. În final, s-a evidenţiat Gillet, parând penaltiul executat de Raţ”, a comentat sursa citată. Site-ul Walfoot a notat că în prima repriză „România a arătat o faţă dezamăgitoare„.