Benalup – oraşul care a trecut de la maşini de lux la şomaj de top

Maşinile de lux, parcate pe marginile străzilor din oraşul Benalup încă mai aduc aminte de perioada în care micul orăşel din Andaluzia era în expansiune şi avea cel mai mare numar de maşini de lux pe cap de locuitor din sud-vestul provinciei Cadiz. Acum singurul record pe care îl mai bate localitatea este acela că are cea mai mare rată a şomajului din toată Uniunea Europeana.

RomaniaTV.net
23 nov. 2011, 10:08
Benalup – oraşul care a trecut de la maşini de lux la şomaj de top

„Nu ştiu daca se mai poate rezolva ceva”, spune Juan Carlos Gutierrez, de 19 ani, unul dintre miile de tineri care au terminat şcoala şi acum nu-şi găsesc decât munci sezoniere şi prost platite. „Am cules asparagus şi am lucrat şi într-o fabrica, dar nimic nu este de durată. Viitorul este sumbru”, a explica tânarul, citat de Mediafax.

„Toţi cei de vârsta noastra sunt şomeri”, explică şi Nora Perez, de 22 de ani. „Tatăl meu a muncit în Germania când era tânar. Acelaşi lucru l-aş putea face şi eu, mai ales că mulţi dintre prietenii mei au emigrat”.

„Mulţi s-au îndatorat atunci vremurile erau bune, si-au cumparat case, maşini şi şi-au întemeiat o familie”, explică Ricardo Jimenez, care conduce o asociaţie caritabilă. „Familiile sunt foarte apropiate între ele şi se ajută reciproc, dar noi deja ajutăm 80 de familii şi de la lună la lună, numărul acestora creşte. Unii dintre părinţi ne roagă să-i ajutam să-şi hranească copiii”, a mai povestit Jimenez.