Benedict al XVI-lea are un nou papamobil

Suveranul pontif Benedict al XVI-lea se va deplasa începând de sâmbătă cu un nou "papamobil", cu elemente speciale de securitate, pus la dispoziţia sa de constructorul german Daimler AG, transmit AFP şi AP.

RomaniaTV.net
07 dec. 2012, 20:41
Benedict al XVI-lea are un nou papamobil

Noul papamobil este un Mercedes-Benz M-Class SUV personalizat, blindat, pe benzină, de culoare albă, oferit papei în două exemplare. Faţă de cel utilizat până acum, este mai jos cu câţiva centimetri, pentru a-i facilita transportul cu avionul, dispune de mai mult spaţiu în interior şi de geamuri mai mari, potrivit Agerpres.

Benedict al XVI-lea va putea fi văzut în noul său vehicul chiar sâmbătă, în Piaţa Spania din centrul istoric al Romei, cu ocazia sărbătorii tradiţionale a Imaculatei Concepţii.

În anul 1930, Mercedes-Benz i-a oferit o limuzină Nurburg 460 papei Pius al XI-lea. Primele papamobile, cu caroserie şi geamuri blindate, şi-au făcut apariţia la Vatican în mai 1982, la un an după atentatul comis de turcul Ali Agca împotriva lui Ioan Paul al II-lea.

Cele oferite aceluiaşi papă de Daimler în 2002, folosite şi de succesorul acestuia, au parcurs câte 6.000 km fiecare. Ele vor fi expuse la muzeul Vaticanului şi la cel al producătorului Mercedes-Benz.