Benedict al XVI-lea, la ultima lui rugăciune Angelus: Dumnezeu mi-a cerut să mă dedic rugăciunii

Benedict al XVI-lea, în mod vizibil foarte emoţionat, a declarat că Dumnezeu i-a cerut să se "dedice rugăciunii şi meditaţiei", ceea ce nu înseamnă "abandonarea Bisericii", în ultima sa rugăciune Angelus, duminică, în Piaţa Sfântul Petru, înaintea demisiei sale istorice joi.

RomaniaTV.net
24 feb. 2013, 12:30
Benedict al XVI-lea, la ultima lui rugăciune Angelus: Dumnezeu mi-a cerut să mă dedic rugăciunii

Într-un gest excepţional, înaintea unei demisii aproape unice în cei 2.000 de ani de istorie a Bisericii Catolice, Papa a evocat propria persoană şi „acest moment din viaţa sa” în rugăciunea dinainte de Angelus.

„Dumnezeu mi-a cerut să «urc pe munte», să mă dedic şi mai mult rugăciunii şi meditaţiei”, a spus el, întrerupt în mai multe rânduri de aplauze călduroase din partea mulţimii, care agita banderole pe care se puteau citi mesaje ca „Sfinte Părinte, te iubim”, „Mulţumim Sanctităţii sale”, „Credincioşi papilor, papa boys”.

„Dar acest lucru nu înseamnă abandonarea Bisericii, ci, din contră, dacă Dumnezeu îmi cere acest lucru, este doar pentru ca eu să pot să îl slujesc cu aceeaşi intensitate şi aceeaşi dragoste, aşa cum am făcut-o până în prezent, însă, de-acum înainte, într-un mod mai adaptat vârstei şi forţelor mele”, a continuat el, zâmbind spre cerul Romei pe care strălucea soarele, după mai multe zile de ploaie.

Ca de obicei, ulterior, Joseph Ratzinger i-a salutat pe credincioşi în mai multe limbi şi a încheiat cu un mesaj improvizat, un gest excepţional din partea sa, şi anume „Vom fi mereu apropiaţi!”.

Suveranul Pontif se va retrage din funcţie pe 28 februarie. El va părăsi cu un elicopter Palatul Apostolic de la Vatican şi va merge la reşedinţa de vară a suveranilor pontifi. Va sta aici două luni, iar apoi se va muta într-o mică mânăstire din incinta Vaticanului, unde îşi va petrece restul vieţii.

FOTO: ANSA