Beneficii ale consumului te sfeclă

Sfecla este plina de nutrienti importanti precum vitamine B, fier, mangan, cupru, magneziu si potasiu ceea ce este o adevarata mina de aur pentru imbunatatirea sanatatii.

06 apr. 2016, 20:21
Beneficii ale consumului te sfeclă

Iata cateva lucruri minunate si, in acelasi timp surprinzatoare, care se intampla in corp atunci cand consumi sfecla.

Se imbunatateste presiunea arteriala
Sfecla este bogata in nitrati pe care organismul in transforma in oxid nitric, un compus ce relaxeaza si dilata vasele sanguine transformandu-le in adevarate autostrazi pentru nutrienti si sange bine oxigenat. Acest lucru inseamna o circulatie mai buna si o tensiune arteriala mai scazuta. Un studiu de o amploare mai mica, realizat in 2012, a descoperit ca 13 barbati care au baut un pahar de suc de sfecla li s-a redus temporar tensiunea sistolica cu 4 pana la 5 puncte. O alta cercetare a descoperit a persoanele care consuma suc de sfecla au inregistrat o scadere a tensiunii si mai putine cheagui comparativ cu subiectii care au baut apa.

Se reduce riscul de boli de inima
Sfecla nu are doar un impact pozitiv asupra tensiunii arteriale. Este, de asemenea, bogata in betaina ca si a complexului de vitamine B care impreuna scad nivelul homocisteinei, care in cantitati mari creste riscul de boli de inima si afectiuni ale vaselor sanguine.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.