Beneficii ale fructului goji

Goji este un arbust cultivat in nordul Chinei de mai mult de 2000 de ani. Datorita cresteri mari de pe piata, au fost constituite plantatii de goji si in Europa, inclusiv in Romania. Fructele goji au culoarea rosie sau portocaliu aprins, iar gustul lor este intre cel de smochine, cirese si zmeura.

26 aug. 2014, 06:21
Beneficii ale fructului goji

Fructul goji este un adevarat panaceu. El contine cantitati uimitoare de antioxidanti, vitamine, oligoelemente, polizaharide, printre care notam: 19 acizi aminati (dintre care 8 esentiali), 21 de minerale sau oligo-elemente (printre care germaniul, care este rar), vitamina C (de cinci ori mai multa  decat citricele, in cantitati egale), vitamine din grupa B (mai ales B1, B2, B3, B5), vitamina E (se gaseste rar in hrana), acizi grasi esentiali – anti-oxidanti si flavonoide.

Fructele goji sunt folosite in mod frecvent in regimurile de slabire. Ele sunt benefice si circulatiei, bolilor de ficat sau cancerului. Iata cateva beneficii ale fructului goji.

Goji pentru inima si artere

Actiunea combinata a componentelor erapeutice din goji (polizaharide, antioxidanti si viatamian B3) contribuie la diminuarea hipertensiuni arteriale, scade colecterolul rau (luptand contra oxidarii grasimilor) si imbunatateste circulatia sangelui (fluidificandu-l). In cazul in care urmezi un tratament anticoagulant, cere sfatul medicului inainte de a consuma goji.

Goji pentru cancer

Fructele goji previn aparitia tumorilor si pot insoti si tratamentul lor. Fructele goji contin carotenoide cum ar fi zeaxantina si luteina in concentratii extraordinare. Acesti antioxidanti ajuta organismul sa lupte cu radicalii liberi, responsabili de imbattranire si de anumite tipuri de cancer.

Goji pentru nervozitate

Fructele goji au efecte benefice asupra sistemului nervos si creierului. Goji mai sunt numite si „fructele fericirii”. Ele au un continut ridicat de vitamine si minerale (in special vitamina B3, magneziu si crom) si favorizeaza „colaborarea” dintre creier si sistemul nervos. Aceste vitamine si minerale au un rol important in functionarea sistemului nervos, influentand confortul mental si psihic.

Goji in regimurile se slabire

Nu s-a demosntrat stintifica o legatura clara intre goji si rezultatele obtinute in urma regimurilor de slabire. Totosi, goji aduce organismului o gama larga de nutrienti si contribuie la strea de bine psihica. In cadrul unui regim de slabire, goji poate reduce pofta de dulciuri si contribuie la asigurarea unui echilibru alimentar, pentru a evita carentele. In plus, este de notat ca goji au un aport glicemic slab, de aceea poate fi consumat in timpul regimurilor.

Citeste mai mult pe curademiere.ro