Beneficii ale mersului pe jos

Nu trebuie să te antrenezi pentru maraton, să petreci ore în sala de forţă sau să îţi transformi camera de oaspeţi într-o sală de antrenament pentru a fi în formă, sănătos şi fericit. Este de ajuns să mergi pe jos pentru a înregistra îmbunătăţiri majore ale sănătăţii fizice şi mentale.

RomaniaTV.net
08 mai 2017, 19:58
Beneficii ale mersului pe jos

Mersul pe jos inverseaza efectele statului pe scaun

Daca treci de la statul pe scaunul de la birou la statul pe canapeaua din sufragerie o plimbare scurta poate face minuni pentru sanatate. Un studiu al Universitatii Indiana a descoperit ca activitatea musculara si circulatia rapida chiar si in urma a trei-cinci minure de mers pe jos poate inversa afectiunile cauzate de statul pe scaun timp de trei ore neintrerupt. Lectia? Daca la serviciu stai toata ziua pe scaun atunci fa pauze dese (cel putin una pe ora) pentru o plimbare scurta in jurul cladirii in care ai biroul.

Mersul pe jos imbunatateste creativitatea

Astepti sa-ti vina inspiratia? Fa o scurta plimbare – c,ercetatorii de la Stanford au descoperit ca mersul pe jos creste nivelul creativitatii atat in timp ce pasesti cat si o perioada scurta dupa asta. Te bucuri de aceste beneficii indiferent ca te plimbi afara sau in interiorul casei.

Citeste continuarea pe sfatulparintilor. ro