Beneficii pentru persoanele vaccinate. Liber la nunți și botezuri pentru românii imunizați de la 1 iunie

Premierul României a anunțat că România va prelua modelul Germaniei și va introduce anumite beneficii pentru românii vaccinați. Propunerile vor fi discutate în această vineri împreună cu Ministerul Sănătății, MAI și Ministerul Justiției.

05 mai 2021, 15:28
Beneficii pentru persoanele vaccinate. Liber la nunți și botezuri pentru românii imunizați de la 1 iunie

Beneficii pentru persoanele vaccinate. Florin Cîțu dă drept exemplu Germania și susține că beneficiile pentru persoanele vaccinate sunt normale în contextul în care vaccinarea populației este singura soluție de a scăpa de pandemie.

„Vineri o să fie comitetul interiministerial şi aceastea sunt propuneri pe care le vom discuta împreună cu Ministerul Sănătăţii, MAI, Ministerul Justiţiei. Vom vedea care sunt soluţiile Există un mod de a motiva populaţia. Fiecare ţară are un mod de a motiva populaţia. Am văzut că şi Germania foloseşte aceste model. Dacă în Germania este ok să aibă beneficii pentru persoanele vaccinate, cred că putem să fim şi noi ok” , a declarat acesta.

Până la urmă vaccinarea este singura soluţie de a scăpa de pandemie. Faptul că lumea se vaccinează, e normal, din punctul meu de vedere, să poţi să beneficiezi şi ca restricţiile să fie ridicate pentru cei care se vaccinează”, a explicat premierul.

Beneficii pentru persoanele vaccinate. De asemenea, premierul a anunțat că una dintre propuneri este ca evenimentele private să se poată desfășura doar cu persoanele vaccinate.

”Când ne vom vaccina. Este iar o propunere pe care am făcut-o în comitetetul interministerial de vineri pentru a a avea evenimente private doar pentru persoane vaccinate.

Citește și: SCANDALOS | Ministrul Mediului ia apărarea prinţului care a împuşcat cel mai mare urs din România. „Este extrem de greu să stabilești exact ursul”

Când se termină pandemia COVID-19? Răspunsul terifiant al producătorului vaccinului Pfizer

Pandemia provocată de noul coronavirus ar putea continua şi în 2022. Fondatorii laboratorului german BioNTech, care a produs alături de Pfizer unul dintre principalele vaccinuri anti-COVID, susţin că răspândirea infecţiei va putea fi ţinută sub control atunci când în toate regiunile va fi atins un nivel ridicat de vaccinări.

E întrebarea de pe buzele a milioane de oameni din lumea întreagă. Fondatorii laboratorului german BioNTech, implicat în producerea unui dintre principalele vaccinuri împotriva noului coronavirus, estimează că pandemia va continua până când va fi atins un nivel ridicat de vaccinare.

„Până la mijlocul anului 2022, chiar și regiunile cu o densitate mare a populației, cum ar fi India, vor atinge o rată ridicată de vaccinare și imunitate de turmă”, a declarat Ugur Şahin, directorul executiv al BioNTech, conform publicaţiei The Wall Street Journal.

Citește și: Cel mai mare urs din România a fost ucis de un prinț din Austria! Primise derogare pentru eliminarea unei alte ursoaice