Beneficii pentru sănătate ale seminţelor de dovleac

Semintele de dovleac sunt delicioase si au multe beneficii pentru sanatate. Dovleacul este asociat in mod traditional cu preparatele din bucataria nativ americana, cea a Americii Centrale si cea mexicana, dar se cultiva si in Europa si Rusia, astfel incat semintele de dovleac au devenit o gustare foarte populara. Semintele de dovleac se gasesc in forma lor uscata, la fel ca semintele de floarea soarelui, pe tot parcursul anului.

22 feb. 2015, 08:19
Beneficii pentru sănătate ale seminţelor de dovleac

Beneficiile uimitoare pentru sanatate ale semintelor de dovleac provin din compozitia lor nutritiva neobisnuita, avand niveluri impresionante de mangan, triptofan, magneziu, cupru, fosfor, zinc, fier si proteine, precum si cantitati mai mici de vitamine din complexul B si vitamina A. Mai mult, semintele de dovleac au fitosteroli, un compus organic ce are multe calitati benefice sanatatii organismului.

Actiunea antioxidanta ale semintelor de dovleac

Cancerul este una dintre cele mai grave boli care afecteaza rasa umana si suntem mereu in cautarea de modalitati de a reduce sansele de dezvoltare ale acestei afectiuni. Extractele din semintele de dovleac contin o serie de proprietati si componente anti-cancerigene, iar antioxidantii din aceste seminte sunt substante puternice care scapa organismul de radicalii liberi,
produse periculoase ale metabolismului celular. In plus, semintele de dovleac sunt bune pentru ameliorarea simptomelor de prostata marita, in primul rand datorita activitatii sale diuretice, fapt ce mentine prostata la un nivel optim de functionare si previne cancerul.

Semintele de dovleac elimina parazitii

Semintele de dovleac se folosesc in mod traditional ca o modalitate de a elimina teniile si alti paraziti periculosi din organism. Pentru copii, care sunt cei mai sensibili la dezvoltarea parazitilor, semintele de dovleac asigura o gustare delicioasa si o linie defensiva foarte importanta impotriva parazitilor intestinali.

Citeşte mai mult pe curademiere.ro.