Beneficii surprinzătoare ale sărutului, la care nu te-ai fi aşteptat

Dacă ar fi să dăm o definiţie a sărutului am putea spune că este o formă de relaţionare între două persoane. Putem vorbi despre un sărut între prieteni, că formulă de salut sau de despărţire, sau de un sărut între iubiţi care implică şi alte părţi, nu numai buzele. Şi tocmai această activitate face foarte bine organismului. Iată câteva benefiicii ale sărutului, în opinia specialiştilor de la womansday.com.

RomaniaTV.net
14 sept. 2014, 19:58
Beneficii surprinzătoare ale sărutului, la care nu te-ai fi aşteptat

1. Sărutul îmbunătăţeşte imunitatea

Dacă până acum se credea că prin sărut se transmit o mulţime de bacterii, iată că studii recente, publicate în revista Medical Hypotheses, relevă faptul că, prin sărut, creşte imunitatea femeilor la Cytomegalovirus (un virus periculos pentru făt, care poate determina orbirea bebeluşului sau naşterea cu malformaţii, dacă mama este purtătoare).

2. Sărutul te ajută să-ţi alegi partenerul perfect

Antropologul Helen Fisher spune că prin sărut se activează 5 din cei 12 nervi de la nivelul craniului: „Cortexul captează semnale prin intermediul buzelor, obrajilor, limbii şi gurii. Aşa că un sărut nu este doar un sărut şi atât, ci poate da informaţii despre cine este şi ce vrea partnerul”.

Citeşte şi Tipuri de sărut pe care le încerci cel puţin o dată în viaţa

3. Sărutul tonifică muşchii fetei

Ce intervenţii chirurgicale, ce injectare de botox, colagen sau acid hialuronic? Sărutul este secretul unui ten perfect. Specialiştii spun că, prin sărut, se activează nu mai puţin de 30 de muşchi de la nivelul feţei. Aşa că obrajii voştri vor arată ca-n tinereţe, fără să treceţi pe la estetician.

Citeşte continuarea pe PROBLEMESEX.RO