Beneficii uimitoare ale consumului de seminţe de cânepă

Cânepa este o subspecie de Cannabis sativa, dar nu e marijuana, acel amestec de plante care poate avea efect euforic sau halucinogen. De obicei, este folosită în industria textilă, dar proprietățile hrănitoare ale semințelor de cânepă nu trebuie ignorate. Dacă ești preocupată de un stil de viață sănătos, semințele de cânepă nu ar trebui să-ți lipsească din casă.

24 oct. 2014, 13:33
Beneficii uimitoare ale consumului de seminţe de cânepă

Semințele de cânepa sunt unele dintre cele mai benefice alimente și au fost o sursă importantă de hrană în decursul a mii de ani. Asocierea cu consumul de marijuana a dus însă la dispariția treptată a cultivării acestei plante. Cu greu, mai rezistă unele plantații, pe suprafețe mici.

În alimentație, semințele de cânepă pot fi consumate decorticate, ca pudră proteică sau ca făină, ori ca ulei presat la rece sau lapte de cânepă. Ele pot fi adăugate în salate, musli, în pâine sau alte aluaturi, în rețete de paste și orez. Semințele de cânepă intră în categoria nucilor sau a semințelor oleaginoase. Gustul lor este plăcut, cu iz de nucă, putând fi consumate și simple.

Iată care sunt principalele beneficii ale consumului de semințe de cânepă:

1. Semințele de cânepă sunt extrem de sănătoase – conțin toți aminoacizii esențiali și acizii grași necesari pentru o sănătate. Făina proteică din semințe de cânepă conține toți cei 20 de aminoacizi cunoscuți, inclusiv pe cei mai importanți 9 aminoacizi esențiali pe care organismul uman nu îi poate produce pe cont propriu. Aminoacizii esențiali din cânepă sunt ușor digerabili. Cânepa mai conține vitamina A, E și D, multe tipuri de vitamina B, sodiu, calciu, fibre dietetice și fier.
2. Semințele de cânepă reprezintă una dintre cele mai bune surse de proteine vegetale. Aminoacizii din cânepă ajută organismul să producă proteine.
3. Cânepa este una dintre cele mai bune surse de magneziu natural. Fiind unul dintre mineralele cele mai importante, magneziul este responsabil pentru peste 300 de reactii biochimice necesare corpului tău pentru a funcționa corect. O altă sursă de magneziu o reprezintă semințele de dovleac: o jumătate de cană conține 92% din cantitatea de magneziu necesară zilnic.
4. Semințele de cânepă conțin raportul perfect de acizi grasi omega 3 și omega 6.Raportul ideal pentru organismul uman de omega 3 și omega 6 este de 1 la 3. Consumul unui raport neechilibrat de omega 3 și 6 va duce, în timp, la îmbătrânire prematură și apariția diferitelor tipuri de boli.
5. Cânepa este ușor de cultivat, se apără destul de bine împotriva dăunătorilor și, de aceea, nu are nevoie de pesticide și alte substanțe chimice. Cânepa NU este un organism modificat genetic, ci este o plantă naturală, ale cărei semințe pot fi consumate în siguranță.

Citeşte mai mult pe femeicuidei.ro


loading...