Beneficiile INCREDIBILE ale SĂRUTULUI. Te scapă de o grămadă de BOLI

Sarutul reprezinta o dovada a sentimentelor unei persoane, dragostea sa ori atractia pentru cineva. Un sarut adevarat poate insufla un sentiment de incredere, un sentiment de stima de sine. Puterea unui sarut se afla in puterea pe care o are de a provoca eliberarea de peptide de serotonina si oxitocina in corpul nostru.

02 dec. 2015, 09:23
Beneficiile INCREDIBILE ale SĂRUTULUI. Te scapă de o grămadă de BOLI

Beneficiile sărutului sunt multiple, scrie alemeea.ro.

1) Usureaza durerea fizica: sarutul estompeaza activarea receptorilor de durere din corpul nostru, iar facand acest lucru, nu mai simtim sau simtim mai putina durere fizica. Sarutul stimuleaza eliberarea de endorfine (hormoni care alineaza durerea) din creierul nostru, inhiband caile durerii. Asadar, sarutul aduce multe beneficii pentru persoane care sufera de dureri cronice din cauza bolilor.

Citeşte şi Cum sărută bărbaţii, în funcţie de zodie

2) Scade tensiunea arteriala: sarutul scade tensiunea arteriala prin dilatarea vaselor de sange din corpul nostru. Astfel, sarutul poate provoca o scadere a tensiunii arteriale chiar si la persoanele cu hipertensiune arteriala. Asadar, sarutul regulat va face sa stati departe de medicamentele antihipertensive!

3) Imbunatateste starea de sanatate a inimii noastre: sarutul poate provoca scaderea tonului simpatic asupra inimii, iar facand acest lucru, se reduce stresul de care inima sufera in viata de zi cu zi din cauza stresului mental. Studiile arata ca barbatii care au facut dragoste in mod regulat au sanse cu 45% mai mici de a dezvolta boli de inima decat cei care au facut dragoste doar o data pe luna. Sarutul regulat va face face sa stati departe de medicamentele cardiace!

4) Creste sistemul imunitar si reduce alergia: Sarutul poate provoca cresterea activitatii celulelor sistemului imunitar din corpul nostru, celule care se lupta cu germeni din afara si care produc anticorpi impotriva lor. Sarutul poate reduce anticorpi care scad eliberarea de histamina din mastocite, acestea provocand reactii alergice.

5) Imbunatateste igiena orala: Sarutul creste salivatia, provocand cresterea eliberarii de enzime care curata placile din dinti si previn aparitia cariilor dentare. Aceste enzime lupta impotriva bacteriilor din cavitatea bucala.

Citeşte şi Cum să faci să te sărute ea prima

6) Imbunatateste starea de spirit si reduce stresul: sarutul elibereaza hormoni cum ar fi dopamina si serotonina, care cresc starea de spirit. Sarutul poate provoca eliberarea de oxitocina din creierul unei femei, pentru a realiza o mai stransa legatura cu partenerul ei. Sarutul poate provoca eliberarea de endorfine, care calmeaza mintea si corpul. Sarutul poate provoca o scadere a hormonilor de stres, prin descresterea stimulatorilor simpatici catre glanda suprarenala. Intr-un studiu s-a constatat ca barbatii care au primit un sarut pasional inainte de a pleca la munca au castigat mai multi bani. Astfel, acest sarut pasional stimula stima de sine a cuiva, acest lucru reflectandu-se la locul de munca, barbatul respectiv dand un randament mai bun.

7) Reduce durerile de cap si migrenele: Sarutul poate provoca dilatarea vaselor de sange si eliberarea de dopamina, serotonina si endorfine, care reduc durerile de cap si migrena.