Beneficiile quinoa: Cum să ai un organism mereu tânăr

Ai probleme cu digestia, nu poţi slăbi sau ai colesterolul crescut? Introdu în alimentaţie quinoa. Virtuţile acestei plante sud-americane, numita de incaşi “mama tuturor grânelor” seduc din ce în ce mai mult occidentul. Pe lângă beneficiile enumerate mai sus, quinoa menţine tinereţea organismului, un motiv in plus ca sa o consumi.

18 aug. 2014, 07:36
Beneficiile quinoa: Cum să ai un organism mereu tânăr

Quinoa – calitati nutritionale

Quinoa este bogata in proteine. Acestea reprezinta intre 12 si 20% din greutatea sa, in functie de soi. Gatita, o cantitate de 100 g de quinoa contine intre 3 si 5 g de proteine, mai mult decat orezul si pastele. Este de remarcat si faptul ca proteinele din quinoa sunt de o foarte buna calitate si contin toti aminoacizii necesari organismului. De aceea consumul sau este recomandat vegetarienilor si tuturor celor ce doresc sa consume mai putina carne.

Quinoa este bogata in vitaminele B, antioxidanti, minerale si oligoelemente. Ea are la fel de multe fibre ca si cerealele integrale, utile pentru a modera indicele glicemic al unei mese, pentru a mari senzatia de satietate si pentru a stimula tranzitul lenes.

Quinoa are mai multe grasimi decat cerealele. Ea contine lipide – in jur de 5% din greutatea sa uscata. Totusi, acest nivel ramane foarte rezonabil si este vorba de aciz grasi buni, printre care se numara si omega 3.

1. Quinoa te scapa de balonare

Daca ai probleme cu ficatul sau te simti mereu balonat, ar trebui sa mananci quinoa. Ea apartine familiilor plantelor erbacee, dar este considerata o pseudo-cereala. Quinoa contine fibre insolubile care absorb apa, se umfla in intestin si ii stimuleaza activitatea. 125 g de quinoa contin o cantitate de fibre echivalenta celei frunizate de o felie de paine din grau integral.

Citeste articol integral pe CuradeMiere.ro.