Beneficiile uimitoare ale gumei de mestecat

Multe persoane au obiceiul de a mesteca gumă tot timpul, iar acest lucru este, de obicei, condamnat. Totuşi, dacă mesteci o gumă fără zahăr, acest obicei îţi poate aduce beneficii la care nici nu te-ai fi gândit vreodată. Află care sunt acestea!

RomaniaTV.net
08 nov. 2017, 09:34
Beneficiile uimitoare ale gumei de mestecat

Reduce stresul şi anxietatea

Ai simţit vreodată nevoia să îţi rozi unghiile sau să baţi din picior continuu la nervi? Ei bine, dacă mesteci gumă, nu numai că vei uita de aceste ticuri, dar vei reuşi să îţi controlezi starea de spirit şi emoţiile negative. Cel puţin aşa susţin cercetătorii americani, care au testat mai multe persoane nevrotice. Odată ce au început să mestece gumă fără zahăr sau îndulcitori, starea lor mental s-a îmbunătăţit iar stresul a fost redus chiar şi cu 40%.

Te ajută să scapi de kilogramele în plus

Dacă vei mesteca gumă fără zahăr de fiecare dată când ţi-e poftă de ceva dulce sau când simţi nevoia să mănânci alimente de tip fast-food, vei observa că apetitul tău va scădea considerabil, iar în acest fel kilogramele în plus vor dispărea ca prin minune.

Citeşte şi Descoperă reţeta băuturii care te scapă de durerea în gât

Combate greaţa

Guma de mestecat cu aromă de mentă este indicată în cazurile de greaţă severă şi senzaţie de vomă. Datorită aromei sale puternice, menta nu numai că îţi va oferi prospeţime, dar te va ajuta să scapi de senzaţia neplăcută de greaţă şi să revii la starea normală de sănătate.

Este un laxativ eficient

Dacă ai probleme cu constipaţia, încearcă să mesteci în fiecare zi o gumă, timp de o lună. De asemenea, e important să bei multe lichide, pentru a ajuta la îmbunătăţirea digestiei şi la curăţarea intestinelor.

Citeşte şi Face bine la creier, dar distruge dinţii. ATENŢIE, mulţi oameni o consumă zilnic!

Ameliorează durerea urechilor

În cazul durerilor de urechi, s-a constatat că un remediu eficient este chiar guma de mestecat, care te poate ajuta dacă suferi de afecţiuni minore. Se pare că producţia de salivă din timpul mestecatului echilibrează presiunea din urechi şi împiedică înfundarea acestora.

Guma de mestecat, la fel de eficientă ca aţa dentară