Beneficiile uleiul de floarea-soarelui în frumuseţe

Bogat în acizi grași Omega-6, grăsimi polinesaturate și vitaminele E și F, uleiul de floarea-soarelui de înaltă calitate este folosit în multe produse cosmetice. Se pare că uleiul de floarea-soarelui poate fi folosit și în tratarea mai multor probleme dermatologice, și anume:

RomaniaTV.net
07 dec. 2017, 09:04
Beneficiile uleiul de floarea-soarelui în frumuseţe

Piele uscată

Proprietățile emoliente ale uleiului de floarea-soarelui mențin pielea hidratată, fiind ideală pentru persoanele care au tenul uscat sau sensibil. Bogat în acizi grași esențiali și vitamine, hidratează pielea fără a o lăsa grasă. Masează pielea cu ulei de floarea-soarelui – creează o protecție împotriva infecțiilor.

Coșuri

Datorită carotenoidelor, vitaminelor A, C și D, uleiul de floarea-soarelui hrănește și protejează pielea. Acest ulei poate fi folosit pentru tratarea acneei și calmarea eczemei, dar și pielea inflamată și iritată. Uleiul de floarea-soarelui este rapid absorbit de piele, fără să blocheze porii.

Citeşte şi Micşorează porii dilataţi cu masca pe bază de migdale

Linii fine și riduri

Uleiul de floarea-soarelui este sursă importantă de vitamina E. Acest antioxidant cu proprietăți antiîmbătrânire luptă împotriva daunelor produse de radicalii liberi, stimulând regenerarea celulară. Antioxidanții, vitaminele și acizii grași au capacitatea de a încetini procesul de îmbătrânire a pielii, prevenind liniile fine și ridurile premature.

Cum incluzi uleiul de floarea-soarelui în rutina de înfrumusețare

Uleiul de floarea-soarelui poate fi folosit direct pe piele sau combinat cu alte uleiuri. Alege întotdeauna uleiul de floarea-soarelui certificta ca fiind organic, presat la rece. Odată ce ai deschis sticlă, ea se ține în frigider.

Citeşte şi Descoperă utilizările incredibile ale uleiului de lavandă

Rețeta unei măști faciale pe bază de ulei de floarea-soarelui

Ai nevoie de:
– 2 linguri ulei de floarea-soarelui

– 1 lingură pastă de avocado

Mod de preparare și aplicare:

Pune într-un vas avocadoul și uleiul de floarea-soarelui. Amestecă cu o lingură. Aplică pasta obținută pe pielea proaspăt spălată cu apă călduță. Las-o să acționeze 15 minute, după care clătește. Repetă tratamentul natural o dată pe săptămână. Poți folosi și alte fructe.

5 lucruri pe care nu le știai despre semințele de floarea soarelui