Beneficiile uluitoare ale merișoarelor pentru sănătate. Te țin departe de viroze pe perioada sezonului rece

Merișoarele au o mulțime de vitamine și antioxidanți, dar și uleiuri și săruri minerale. Și sucul de merișoare are efecte miraculoase asupra sănătății.

05 feb. 2023, 06:19
Beneficiile uluitoare ale merișoarelor pentru sănătate. Te țin departe de viroze pe perioada sezonului rece

Beneficiile uluitoare ale merișoarelor pentru sănătate. Merisoarele, sau afinele roșii, așa cum li se mai spune, cresc și la noi, în România, în zonele muntoase. Conțin apă, cam 80%, iar în rest zaharuri, acizi, citric și lactic, proteine, vitamina A, B1, B2, B3, C, E, dar și uleiuri și săruri minerale.

Beneficiile uluitoare ale merișoarelor pentru sănătate. Merișoarele au efecte miraculoase asupra sănătății. Curăță rinichii, protejează inima, normalizează tranzitul intestinal, iar sucul lor e recomandat ca remediu naturist în tratarea infecțiilor urinare specifice doamnelor și domnișosarelor.

Beneficiile uluitoare ale merișoarelor pentru sănătate

E important de știut că merișoarele crude au mai multe întrebuințări. O cură energizantă de câteva zile cu merișoare poate fi un tratament excelent în aceasta perioadă cu schimbari semnificative de vreme, când virozele și gripa ne pândesc la tot pasul.

Citește și A pus o foaie de dafin în scrumieră și i-a dat foc. Efecte uimitoare! Ce se întâmplă dacă pui frunze de dafin în frigider

Ce aveți de făcut e să spălați fructele foarte bine, să le zdrobiți sau să le tăiați mărunt, iar apoi să le puneți într-un borcan peste care să turnați miere de albine polifloră. Amestecați bine, infiletați borcanul și păstrați-l la frigider. Dacă luați în fiecare dimineață câte o lingură, vă veți ține departe de infecțiile respiratorii pe toată perioada sezonului rece.

Merișoarele sunt recomandate personaelor cu afecțiuni cardiovasculare. Antioxdanții din compoziție fac minuni pentru întreg sistemul cardiovascular având și proprietatea de a restabili nivelul normal al colesterolului.

Merișoarele te ajută, de asemenea, și să slăbești. Acizii organici conținuți au proprietatea de a reduce depoztele de grăsime foarte repede, în doar câteva săptămâni. E bine să bei zilnic câte un pahar de suc proaspăt preparat.

Citește și Ingredientul banal care trebuie adăugat în cafea pentru efecte miraculoase

Mai mult, fiindcă au calciu, merișoarele ajută și la întărirea danturii și a sistemului osos și pot reduce riscul de apariție a osteoporozei.

Specialiștii mai spun că o cură cu merișoare de câteva săptămâni e un remediu bun împotriva infecțiilor urechii. Te ajută și să scapi de riscul apariției pietrelor la rinichi.