BENFICA – SEVILLA, bătălia pentru primul trofeu european. LIVE VIDEO ŞI TEXT de la 21.45

BENFICA - SEVILLA:  Benfica Lisabona o va intalni pe Sevilla FC, miercuri seara, in finala Europa League la fotbal, pe ''Juventus Stadium'' din Torino, de la ora 21.45. Partida va fi in direct la Dolce Sport, DigiSport şi Pro Tv şi live text pe RomaniaTV.net.

14 mai 2014, 13:51
BENFICA – SEVILLA, bătălia pentru primul trofeu european. LIVE VIDEO ŞI TEXT de la 21.45

BENFICA – SEVILLA 0-0

Min. 84 Şut senzaţional al lui Rodrigo Lima, prin surprindere, de la 25 de metri, dar balonul este respins de sub bară de portarul Sevillei.

Min. 72 Incursiune pe dreapta a lui Maxi Pereira, centrarea acestuia spre Lima este perfectă, numai că atacantul Benficăi ratează şutul.

Min. 46 A început repriza a doua a finalei.

Min. 45+2 Finalul primei reprize.

Min. 45+1 Dublă ocazie pentru Benfica! În primă fază Beto a respins din faţa lui Maxi Perreira, apoi a parat excepţional şutul puternic al lui Rodrigo.

Min. 39 FC Sevilla cere penalty, dar arbitrul lasă jocul să continue. Bacca a căzut în careul Benficăi, după contactul cu un adversar.

Min. 14 Ocazie Benfica! Portarul Beto respinge o centrare a lui Gaitan, iar Garay reia la colţul scurt, însă balonul este respins în corner!

Componenţa formaţiilor:

FC Sevilla: Beto – Coke, Pareja, Fazio, Moreno – Carriço, Mbia – Reyes, Rakitic, Vittolo – Bacca.

Benfica: Oblak – Pereira, Luisao, Garay, Siqueira – Sulejmani, Gomes, Amorim, Gaitan – Lima, Rodrigo.

Finala Europa League le va aduce față în față în această seară, de la 21:45, pe Sevilla și Benfica, într-o partidă care ase va disputa la Torino și pe care mulți o anticipaseră drept o formalitate pentru gazda Juventus.

Campioana Italiei a fost însă eliminată în semifinale de formația portugheză, iar acum Benfica parea mai aproape ca niciodată de momentul în care va câștiga prima sa finală europeană din cele șapte disputate (DETALII AICI).

Nu doar adversarii vor fi singurele probleme ale echipei antrenate de Jorge Jesus, ci și blestemul care pare să blocheze accesul echipei din Lisabona spre un trofeu european de peste o jumătate de secol (DETALII AICI).

„De peste 50 de ani fără un trofeu european. Mulți dintre jucători nici nu știu acea poveste. Trebuie să rupem acel blestem. Trebuia să o facem încă de anul trecut, dar acum avem o nouă șansă”, a declarat, la conferința de presă premergătoare partidei, Jorge Jesus, care se va afla la meciul său cu numărul 50 în cupele europene.

„Benfica este favorită, chiar dacă are unele absențe, pentru că acestea, deși importante, nu sunt determinante. Principala favorită să câștige trofeul era Juventus, iar Benfica a eliminat-o, ceea ce o transformă pe ea în marea favorită. Ne respectăm rivalul și cu siguranță în finală au ajuns echipele care merită cel mai mult să fie aici”, a spus, cu fair-play, antrenorul andaluzilor, Unai Emery.

Jairo Samperio nu va putea juca la Sevilla, fiind suspendat pentru cumul de cartonașe, în timp ce Benfica nu va putea conta pe trei dintre oamenii săi de bază: Lazar Markovic, Enzo Perez și Eduardo Salvio vor fi siguri absenți, în timp ce Gameiro este incert. 

BENFICA – SEVILLA: Echipele probabile: 

Sevilla: Beto – Coke, Fazio, Pareja, Navarro – Mbia, Carrico – Reyes, Rakitic, Vitolo – Bacca. Antrenor: Unai Emery 

Benfica: Moraes – Pereira, Garay, Luisao, Siquiera – Djuricic, Amorim, Gomes, Gaitan – Lima, Rodrigo. Antrenor: Jorge Jesus