Benjamin Netanyahu, avertisment de ultimă oră: „Acesta e doar începutul! Orientul Mijlociu se va schimba!”

Un responsabil al mișcării palestiniene Hamas, cu sediul la Doha, a transmis că nu e posibilă "nicio negociere" în momentul de față cu Israelul, în condițiile în care continuă ostilitățile în Fâșia Gaza.

09 oct. 2023, 21:36
Benjamin Netanyahu, avertisment de ultimă oră: „Acesta e doar începutul! Orientul Mijlociu se va schimba!”
Benjamin Netanyahu, avertisment de ultimă oră Acesta e doar începutul! Orientul Mijlociu se va schimba!

„Operaţiunea militară continuă, iar rezistenţa, condusă de Brigăzile Al-Qassam (braţul armat al Hamas), continuă să apere drepturile poporului nostru”, a declarat Hossam Badran, membru al biroului politic al Hamas.Din capitala Qatarului, Badran a mai transmis că, „în prezent, nu este posibilă nicio negociere cu Israelul asupra problemei prizonierilor sau a altora”.

„Misiunea noastră acum este să facem tot posibilul pentru a preveni ca ocupaţia să continue să comită masacre împotriva poporului nostru în Gaza, vizând în mod direct casele civililor” – Hamas.

Citește și Hamas, atac cu 100 de rachete pe aeroportul Ben Gurion. Iron Dome a intrat în acțiune

Benjamin Netanyahu, premierul din Israel, a spus că răspunsul Israelului la atacurile lansate de Hamas „va schimba Orientul Mijlociu”.

„Ceea ce va experimenta Hamas va fi dur și teribil! (…) Vom schimba Orientul Mijlociu! (…) Acesta este doar începutul. Suntem deja în plină campanie. (…) Suntem cu toții alături de voi și îi vom învinge cu forță, o forță enormă”, le-a declarat premierul Netanyahu oficialilor israelieni.

Israelul a lansat mai multe atacuri aeriene în Fâşia Gaza, ca răspuns la ofensiva Hamas.

Numărul victimelor războiului din Israel crește. Aproape 1.000 de persoane au fost ucise în bombardamentele violente ale Hamas

Tot mai multe victime sunt înregistrate în urma atacului violent al Hamas asupra Israelului. Aproape 1.000 de persoane au fost ucise de extremiștii care au pătruns în țară.

Înafară de numărul morților care se apropie de 1.000, Ministerul Sănătății spune că până în această după-amiază, 2.506 răniți au fost transportați la spitale, inclusiv 23 care sunt în stare critică și 353 care sunt grav răniți, notează The Times of Israel. Hamas a lansat sâmbătă un atac pe scară largă asupra Israelului capturând sau ucigând foarte mulți civili și militari.

Citește și Un român a murit în atacurile din Israel. Peste 800 de conaționali au fost repatriați. Reacţia premierului Ciolacu

Printre oamenii uciși în Israel se numără și un român cu dublă cetățenie, a anunțat luni Ministerul Afacerilor Externe de la București. Este vorba despre un soldat care activa în Forțele Armate ale Israelului. Premierul Marcel Ciolacu a declarat la Varna, unde participă la reuniunea trilaterală România – Bulgaria – Grecia, că o persoană care are şi cetăţenie română şi-a pierdut viaţa în urma conflictului din Israel şi a precizat că statul israelian este îndreptăţit să îşi apere ţara cu toate forţele.

„Contextul internaţional impune şi mai multă solidaritate între statele partenere, care împărtăşim aceste valori. Mă refer aici la tragedia prin care trece şi poporul israelian, după cele prin care trece poporul ucranean. România condamnă cu tărie atacurile teroriste asupra teritoriilor şi cetăţenilor statului israelian. Şi îmi exprim regretul profund pentru victimele acestor atacuri şi transmit condoleanţe familiilor îndoliate”, a afirmat premierul.