Benjamin Netanyahu vizitează Înălţimile Golan, aproape de frontiera siriană, şi avertizează inamicii Israelului

Benjamin Netanyahu, prim-ministrul israelian, a efectuat marţi o vizită inedită pe Înălţimile Golan ocupate, în apropierea frontierei cu Siria, şi i-a avertizat pe inamicii Israelului să nu-i "testeze" determinarea, informează Reuters, preluată de Agerpres.

RomaniaTV.net
06 feb. 2018, 17:43
Benjamin Netanyahu vizitează Înălţimile Golan, aproape de frontiera siriană, şi avertizează inamicii Israelului

Banjamin Netanyahu a pus în gardă împotriva oricărei încercări a Iranului de a-şi intensifica prezenţa militară în Siria sau de a construi fabrici de rachete în Libanul vecin.

Principalii trei lideri ai Libanului au acuzat marţi Israelul că ameninţă stabilitatea regiunii de frontieră, pe fondul creşterii tensiunilor privind graniţele teritoriale şi maritime.

„Noi dorim pacea, dar suntem pregătiţi pentru orice scenariu şi eu nu aş sugera nimănui să ne testeze”, a declarat Netanyahu în remarci transmise în timpul vizitei în Golan.

El nu a menţionat explicit Iranul sau aliatul său libanez, miliţia Hezbollah, ambii actori principali în războiul civil din Siria.

În această vizită Netanyahu a fost însoţit de către cabinetul său de securitate până la un punct de observare situat la aproximativ 3 km de linia de încetare a focului din 1974.

Membrii guvernului au fost informaţi cu privire la situaţia de securitate din zonă de şeful forţelor armate ale Israelului şi comandantul militar al regiunii de nord, a anunţat biroul prim-ministrului într-un comunicat.