Benny Steinmetz şi consultantul politic Tal Silberstein au fost audiaţi pe baza unor informaţii primite de la autorităţile române

Miliardarul Benny Steinmetz şi consultantul politic Tal Silberstein au fost audiaţi săptămâna aceasta pe baza unor informaţii primite de la autorităţile române, scrie publicaţia Calcalist.

RomaniaTV.net
09 nov. 2018, 16:32
Benny Steinmetz şi consultantul politic Tal Silberstein au fost audiaţi pe baza unor informaţii primite de la autorităţile române

Cei doi au fost audiaţi miercuri de divizia anticorupţie a Poliţiei israeliene, în baza unor noi informaţii obţinute de la autorităţile românr.

Informaţiile transmise se referă la un mecanism utilizat de Steinmetz pentru a mitui oficiali care să susţină şi să promoveze interesele companiei BSGR.

Conform sursei citate, audierea are legătură cu dosarul în care omul de afaceri Beny Steinmetz şi consultantul politic Tal Siberstein au fost reţinuţi la jumătatea lui august 2017, în Israel.

Atunci le-au fost percheziţionate locuinţele şi birourile, ei fiind suspectaţi de fals, de uz de fals, de spălare de bani, de abuz de încredere, de obstrucţionarea justiţiei.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost audiat vineri aproape patru ore la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în calitate de martor, în cadrul unei comisii rogatorii, în contextul unei anchete a statului israelian. Ela precizat că ancheta nu vizează şi cetăţeni români.