Benone Sinulescu şi Petrică Mîţu Stoian, ultima poză împreună. Detaliul tulburător care se observă în fotografie

Benone Sinulescu şi Petrică Mîţu Stoian au murit la o distanță de 12 zile, lăsând îndoliată întreaga breaslă a folcloriştilor. Dispariţia lor fulgerătoare a adus râuri de lacrimi nu doar pe obrajii apropiaţilor, ci şi pe cei ai românilor iubitori de folclor.

20 nov. 2021, 16:33
Benone Sinulescu şi Petrică Mîţu Stoian, ultima poză împreună. Detaliul tulburător care se observă în fotografie

Benone Sinulescu şi Petrică Mîţu Stoian au apărut pentru ultima dată împreună într-o poză în urmă cu câteva luni. Zâmbeau, aşa cum îi ştim dintotdeauna, dar ambii duceau o luptă în tăcere cu probleme grave de sănătate. Foarte discreți cu viața lor, cei doi artişti au evitat întotdeauna să vorbească public despre problemele lor de sănătate.

Benone Sinulescu a murit din pricina unei pneumonii de aspiraţie

Benone Sinulescu s-a stins din viaţă pe 18 noiembrie, la vârsta de 84 de ani, din cauza unei pneumonii de aspiraţie. Medicul Beatrice Mahler a explicat că această formă de pneumonie presupune trecerea conţinutului stomacului în plămân, ceea ce duce la arderea plămânului, şansele de supravieţuire fiind minime.

Beatrice Mahler a explicat că pneumonia de aspiraţie este o pneumonie cu prognostic sever, cu necesar de asistenta important si cu risc de deces mare.

Citeste si Blestemul care s-a abătut asupra patronului clinicii Nera, unde s-a tratat Petrică Mîţu Stoian. Nepotul medicului a murit la vârsta de 2 ani

Pneumonia de aspiratie este o formă foarte severă de pneumonie în care o parte din continutul stomacului ajunge in plaman si arde plamanul. Este o pneumonie cu prognostic sever, cu necesar de asistenta important si cu risc de deces mare. Pneumoniile de aspiratie pot fi intalnite la persoanele care au come de diverse cauze, însă cele mai frecvente sunt întâlnite la persoanele cu afectiuni neurologice. Este o pneumonie care evolueaza sever si sansele de supravietuire sunt extrem de mici la domiciliu”, a explicat Beatrice Mahler la România TV.

Regretatul artist va fi înmormântat duminică 21 noiembrie, la Arad.

Petrică Mîţu Stoian a murit în urma unui şoc septic, după expunerea în camera hiperbară

Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață în data de 6 noiembrie, la Spitalul de Urgență Reșița. Solistul se afla internat pe secția ATI, în stare gravă. Acesta a fost înmormântat în cimitirul Ungureni din Craiova.

Citeste si Benone Sinulescu a plecat din această lume înainte să-şi împlinească ultima dorință

Cu doar o zi înainte să moară, artistul filmase, alături de colegii săi de breaslă, ediția pentru Revelionul 2022, dar nimic nu prevestea nenorocirea. Artistul a ajuns de urgență la spital, după ce a acuzat stări de rău și a început să tușească cu sânge.

Potrivit medicilor, Mîţu Stoian suferea de bronhopneumonie post COVID, cu stare septică. De câteva zile, artistul urma terapia cu oxigen hiperbaric la o clinică privată din Caraș-Severin. Petrică Mîțu Stoian era vaccinat cu schema completă încă din primăvară, iar în octombrie trecuse şi prin boală. În trecut, artistului mehedinţean îi fusese extirpat un rinichi.