Bentley Grand Convertible Concept

Bentley a prezentat un concept foarte realist al unei decapotabile de lux, botezat Grand Convertible. Modelul reprezintă concretizarea proiectului Mulsanne Cabriolet, anunţat acum câţiva ani şi amânat pentru o perioadă de timp. Readus la viaţă de noua conducere, conceptul acestei versiuni deschise a limuzinei Mulsanne atacă direct Rolls Royce Phantom Drophead Coupe.

RomaniaTV.net
26 nov. 2014, 12:11

Bentley descrie Grand Convertible Concept drept “decapotabila cea mai rafinată creată vreodată de marca britanică”. În realitate, Grand Convertible nu este altceva decât un Mulsanne decapotabil, model anunţat de Bentley încă de acum câţiva ani, pe vremea primului mandat al lui Wolfgang Durheimer la conducerea firmei britanice, şi amânat de succesorul său. Reîntors de la 1 iunie 2014, în locul lui Wolfgang Schreiber, Durheimer readuce la viaţă proiectul Grand Convertible sub formă de concept, aşteptând reacţiile clienţilor interesaţi de o decapotabilă luxoasă, înainte de luarea deciziei intrării în producţie a modelului.

Bentley Grand Convertible Concept preia reţeta utilizată cu succes de Rolls Royce pentru Phantom Drophead Coupe: tapiţerie realizată manual din piele de cea mai bună calitate, finisaje demne de clasa de lux şi inserţii de lemn ce fac trimitere către lumea iahturilor. E clar că Rolls Royce, care afirmă cu mândrie ca Phantom este un model fără concurenţă, va trebui să îşi revizuiască acest discurs dacă Grand Convertible va intra în producţia de serie.

Oficialii Bentley au fost destul de zgârciţi cu informaţiile despre partea tehnică şi nu au precizat decât că sub capota lui Grand Converible Concept găsim propulsorul V8 de 6.75 litri, biturbo, de pe Mulsanne Speed. Capabil de 537 CP şi un cuplu motor enorm, de 1100 Nm, marele V8 promite “performanţe fără efort”, o descriere cum nu se poate mai potrivită pentru o decapotabilă de mare lux.