Bentley prezintă decapotabila cu interior din lemn vechi de 5.000 de ani. Bolidul costă cât 240 de Dacii Logan

Bentley a prezentat, marţi, modelul Mulliner Bacalar, o decapotabilă de două milioane de dolari ale cărei finisaje interioare sunt realizate din lemn vechi de peste 5.000 de ani. Doar 12 exemplare vor fi fabricate, relatează CNN.

RomaniaTV.net
03 mart. 2020, 14:48

Producătorul britanic de automobile de lux voia să lanseze Bacalar la Salonul Internațional Auto de la Geneva care trebuia să aibă loc joi. Evenimentul a fost, însă, anulat din cauza epidemiei de coronavirus. Din acest motiv, Bentley a decis să prezinte noua maşină online, transmite CNN.

Bacalar este o Barchetta, „barcă mică” în traducere din italiană. Este vorba despre un model decapotabil care nu oferă niciun fel de acoperiș. În caz de ploaie, acest bolid ar trebui adăpostit într-un garaj.

Bentley Mulliner Bacalar dispune de tracţiune integrală şi de un motor V12 care produce 650 de cai putere. Modelul de lux dispune de o transmisie automată cu opt trepte, iar potrivit producătorului, puterea va fi direcţionată de obicei către roţile din spate, însă poate fi transmisă şi către cele din faţă dacă sistemele maşinii detectează o lipsă de tracţiune.

Cum a fost ales numele Bentley Mulliner Bacalar

Modelul Bacalar este denumit după un lac din peninsula Yucatan din Mexic, cunoscut pentru frumuseţea peisajelor. Deşi pare că se aseamănă cu decapotabila Bentley Continental GTC, noua maşină nu împrumută nimic de la alte modele, în afară mânerelor uşilor.

Finisajele interioare sunt realizate din lemn de provine de la copaci conservaţi natural timp de 5.000 de ani în râuri şi lacuri din estul Angliei. Procesul de îmbătrânire într-un mediu umed i-a conferit lemnului o culoare neagră cu totul specială. După extragere, lemnul a fost uscat în condiţii controlate în aşa fel încât să nu fie distrus.

Bentley mai precizează că vopseaua noului model a fost realizată folosind cenuşa din coji de orez. Cenuşa este utilizată pentru a obţine o substanţă ce conferă strălucire vopselei.

Modelul Bacalar face parte dintr-o nouă linie de mașini foarte rare și personalizate, destinate celor mai bogați clienți. Este aceeași strategie pe care compania mamă Volkswagen a folosit-o și la Bugatti, ambii producători fiind deținuți de constructorul german.

Toate cele 12 modele Bacalar au fost deja rezervate prin precomandă de către clienţi, care vor stabili împreună cu specialiştii Mulliner ai Bentley pentru a-şi personaliza maşina în funcţie de culorile şi materialele preferate.