Benzema a recunoscut şantajul. Va fi cercetat sub control judiciar, riscă cinci ani de închisoare

Karim Benzema şi-a petrecut noaptea de miercuri spre joi în arestul poliţiei, el fiind acuzat că l-a şantajat pe colegul său din naţionala Franţei, Mathieu Valbuena. Fotbalistul lui Real Madrid a recunoscut implicarea în şantaj, iar magistraţii au decis să-l plaseze sub control judiciar, interzicându-i totodată să ia legătura cu Valbuena.

05 nov. 2015, 12:03
Benzema a recunoscut şantajul. Va fi cercetat sub control judiciar, riscă cinci ani de închisoare

Karim Benzema fusese plasat miercuti în detenţie preventivă, la poliţia judiciară din Versailles şi şi-a petrecut noaptea în arest, în cadrul presupusului caz de şantaj ce-l viza pe fotbalistul echipei Olympique Lyon, Mathieu Valbuena.

Citeşte şi Şoc în fotbal. Karim Benzema a fost arestat. E acuzat de şantaj şi riscă închisoarea

Joi, Benzema a fost audiat de un judecător în faţa căruia a recunoscut că a fost implicat în şantajul asupra lui Valbuena. El a spus că l-ar fi abordat pe Valbuena la solicitarea unui prieten din copilărie, care alături de alţi escroci intrase în posesia unor înregistrări compromităţoare ale unor scene sexuale în care protagonişti erau Valbuena şi iubita sa.

Joi, după 24 de ore petrecute în custodia poliţiei, Benzema a fost acuzat de judecători de „complicitate la tentativă de şantaj şi asociere la un grup infracţional”, fiind plasat sub control judiciar. Pedeapsa pentru acest gen de infracţiune este de cel puţin cinci ani de închisoare, afirmă procurorul de caz.