Benzina şi motorina se scumpesc din nou. Preţul carburanţilor marţi, 23 ianuarie

Prețuri carburanți, 23 ianuarie. Șoferii continuă să aibă parte de vești proaste și în ziua de marți. Potrivit celor mai recente cifre, benzina și motorina s-au scumpit din nou.

23 ian. 2024, 16:32
Benzina şi motorina se scumpesc din nou. Preţul carburanţilor marţi, 23 ianuarie

Prețuri carburanți 23 ianuarie. Benzina şi motorina s-au scumpit și în ziua de marți, 23 ianuarie. Astfel, benzina standard, cea mai ieftină, costă astăzi 6,62 lei/litru.

Benzina standard, cea mai ieftină, costă astăzi 6,62 lei/litru. Se găseşte la staţia Petrom din Bucureşti, str. Dr. Herescu Petre nr. 2A, sector 5. La restul stațiilor, benzina standard se găsește la prețuri între 6,63 lei şi 6,78 lei.

Comparativ, aceasta costa luni 6,60 lei/litru.

Benzina premium a înregistrat prețuri între 7,08 și 7,43, la fel ca zilele trecute.

Cea mai ieftină motorină standard costă marţi 7,14 lei/litru. Totodată, se găseşte la o staţie Socar din Bucureşti, str. Vasile Lascăr, nr. 141A, potrivit Capital.

La restul stațiilor, motorina standard se găsește la prețuri între 7,16 lei și 7,27, de asemenea în creştere.

Comparativ, aceasta costa luni 7,10 lei/litru.

Cea mai ieftină motorină premium costă 7,52 de lei/litru. Cea mai scumpă ajunge la 7,78 lei/litru.

Citeşte şi: Programul „Casa Verde Fotovoltaice” va fi reluat de marți

Comparativ, aceasta costa luni 7,48 lei/litru.

Amintim că prețul unui litru de benzină standard trecuse de 8 lei anul trecut. Simultan, motorina standard depăşește 9 lei pe litru.

Prețurile carburanților în stațiile de alimentare din România au o evoluție similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, dar cu o diferența de câteva zile.

Constatarea a fost făcută chiar de Consiliul Concurenței, în urma unui studiu care reanalizează modul în care modificările cotațiilor care se transmit în prețurile la pompă.

Cotația Platts este un preț de referință internațional pe piața benzinei sau motorinei și reprezintă o valoare reflectată de cererea, oferta și tranzacțiile realizate între traderi pe piața angro a combustibililor.

Totuși, acestea nu sunt date publice. Pe termen lung, tind să urmeze același trend cu prețurile barilului de petrol.

Citeşte şi: Iarna nu-i ca vara! Un kilogram de cireșe se vinde în piață, în ianuarie 2024, cu 250 de lei kilogramul. Românii abia se lipesc de 100 de grame, de poftă