Berca: Vom descuraja eventualele tentative de vot ilegal, vrem ca 10 iunie să fie o zi corectă VIDEO

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a declarat, luni, că măsurile de ordine pentru alegerile locale vizează descurajarea eventualelor tentative de vot ilegal, astfel încât oamenii să aibă încredere că 10 iunie va fi o zi corectă din toate punctele de vedere.

RomaniaTV.net
23 apr. 2012, 07:15
Berca: Vom descuraja eventualele tentative de vot ilegal, vrem ca 10 iunie să fie o zi corectă VIDEO

Gabriel Berca a subliniat în videoconferinţa cu şefii structurilor teritoriale ale Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) că nu va avea nicio reticenţă să meargă până la capăt în cazul neregulilor la alegerile locale.

Ministrul a subliniat că întreaga răspundere pentru descurajarea eventualelor tentative de vot ilegal stă în oamenii care vor fi trimişi în teritoriu, respectiv ofiţeri şi procurori, care vor urmări respectarea legii în perioada campaniei electorale şi în ziua votului.

Totodată, ministrul a anunţat că în perioada următoare va fi desfăşurată o campanie de informare privind votul ilegal – „Mita şi votul înseamnă închisoare”, precizând că spotul campaniei va fi difuzat „peste tot”.

„Prin aceste măsuri încercăm să descurajăm eventualele tentative de vot ilegal. Aceste măsuri nu fac altceva decât să dea oamenilor încredere că 10 iunie va fi o zi corectă din toate punctele de vedere”, a mai spus ministrul Berca.

Ministrul Administraţiei şi Internelor anunţa recent că va detaşa în judeţe membri ai Corpului de control pentru a veghea la respectarea legii în perioada campaniei electorale şi în ziua votului, precizând că în fiecare judeţ va exista şi câte un procuror care să fie în legătură directă cu angajaţii MAI.

Berca preciza că, alături de angajaţii MAI din Corpul de Control, vor fi delegaţi şi procurori, stabiliţi prin ordin de către procurorul general al României, Codruţa Kovesi.

Ministrul a mai spus că a decis, împreună cu întreaga conducere operativă a ministerului, ca pe zonele istorice ale României să dea posibilitatea MAI să intervină cu rapiditate, acolo unde este nevoie.

Berca a subliniat că îşi doreşte ca alegerile locale să se desfăşoare cu maximă legalitate, precizând că nu va accepta ca instituţiile statului să fie târâte în lupta electorală.

Ministrul Administraţiei şi Internelor analizează, luni dimineaţă, în videoconferinţa cu şefii structurilor teritoriale ale MAI, stadiul măsurilor dispuse pentru punerea în aplicare a Planului General de Măsuri privind menţinerea şi asigurarea ordinii şi siguranţei publice, premergător şi pe timpul desfăşurării alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale.