Bercea Mondial, condamnat la doi ani de închisoare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Bercea Mondial a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Olt, la doi ani de închisoare cu executare. Interlopul este acuzat de spălare de bani şi evaziune fiscală. Bercea a mai fost condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru înjunghierea nepotului său.

RomaniaTV.net
13 mart. 2012, 13:43
Bercea Mondial, condamnat la doi ani de închisoare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Bercea Mondial a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Olt la doi ani de închisoare cu executare, pentru spălare de bani şi evaziune fiscală.

Între anii 2001 şi 2005, Bercea a dat avans marfă şi împrumuturi financiare, deşi între societăţile implicate nu s-au efectuat tranzacţii comerciale. Mai mult, Anghel Sandu, cunoscut sub numele de Bercea Mondial, a distrus mai multe acte contabile ale societăţilor comerciale, al căror asociat şi administrator a fost, cu scopul de a induce în eroare controlul autorităţilor, scrie oradestiri.ro.

Bercea Mondial a împrumutat şi anumite persoane fizice şi juridice, de la care a cerut o dobândă lunară cuprinsă între 5% şi 15%. Sumele astfel obţinute în plus nu au fost declarate organelor financiare, acesta sustrăgându-se de la plata obligaţiilor către bugetul de stat.

Procurorii au pus sechestru asigurator atât pe conturile lui Bercea Mondial, cât şi pe 13 imobile ale acestuia.

Bercea Mondial a fost arestat preventiv în 20 februarie, într-un dosar în care este cercetat pentru tentativă de omor, după ce şi-ar fi înjunghiat nepotul, Ionuţ Anghel, zis Mercedes, care în urma incidentului a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

În aprilie, Bercea Mondial a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, instigare la mărturie mincinoasă neurmată de executare şi portul cuţitului, fără drept, în locuri şi împrejurări în care s-ar putea primejdui viaţa ori integritatea corporală a persoanelor.

Procurorii Parchetului Curţii de Apel Craiova i-au mai trimis în judecată pe fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, zis Ambasador, pentru complicitate la tentativă de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, pe soţia interlopului din Olt, Fănica Anghel, zisă Stela, pentru instigare la mărturie mincinoasă neurmată de executare şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă.