Bercea Mondial, obligat să înveţe o meserie după eliberarea condiţionată

Interlopul Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, are mai multe obligații de îndeplinit după eliberare, anunţă România TV.

10 feb. 2019, 07:18
Bercea Mondial, obligat să înveţe o meserie după eliberarea condiţionată

Magistrații i-au impus lui Bercea Mondial să urmeze un curs de calificare profesională și îi interzic să dețină orice categorie de armă.

Tribunalul Mehedinţi a respins contestaţia procurorilor şi a menţinut decizia de eliberare dată în cazul lui Bercea Mondial în decembrie 2018 de Judecătoria Drobeta Turnu Severin. Temutul interlop mai avea de executat doi ani şi şapte luni de închisoare dintr-o condamnare de 8 ani şi 9 luni, primită pentru omor calificat, el fiind acuzat că în anul 2011 şi-a înjunghiat unul dintre nepoţi.

Potrivit deciziei Judecătoriei, până în septembrie 2021, Bercea Mondial se va afla sub supravegherea Serviciului de Probaţiune Olt, timp în care interlopul trebuie să urmeze un curs de calificare profesională și să respecte anumite obligații. Printre acestea, se numără și aceea de a nu se apropia de vreo armă.

“În baza art. 101 alin. 2 lit. a din C.p. Impune condamnatului să urmeze un curs de calificare profesională. În baza art. 101 alin. 2 lit. g din C.p. Impune condamnatului să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme. Măsurile de supraveghere şi obligaţia de a urme un curs de calificare profesională se vor executa de la data liberării, pe o perioadă egală cu o treime din durata termenului de supraveghere, potrivit art. . 101 alin. 5 teza I din C.p.. Obligaţia de a nu deţine, a nu folosi şi a nu purta nicio categorie de arme se va executa pe toată durata termenului de supraveghere potrivit art. 101 alin. 5 teza II din C.p… ”.