Bercea Mondial poate fi judecat în stare de libertate

Magistraţii Tribunalului Olt au decis, din nou, ca Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, să fie judecat în stare de libertate. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată însă cu recurs. Bercea Mondial a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor calificat, după ce şi-ar fi înjunghiat un nepot într-un bar.

RomaniaTV.net
20 dec. 2011, 12:41
Bercea Mondial poate fi judecat în stare de libertate

Potrivit judecătorului Gheorghe Biolan, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt, citat de MEDIAFAX, apărătorii lui Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, au depus o nouă cerere de înlocuire a măsurii de arestare preventivă cu cea de a nu părăsi localitatea, acesta fiind admisă.

„Ca şi în celelalte situaţii decizia poate fi atacată la Curtea de Apel Craiova”, a declarat judecătorul Gheorghe Biolan.

În 5 decembrie, magistraţii Tribunalului Olt deciseseră înlocuirea măsurii arestării preventive cu interdicţia de a părăsi localitatea în cazul lui Sandu Anghel, decizia fiind atacată cu recurs. Ulterior, Curtea de Apel a hotărât ca Bercea Mondial să rămână în arest.

Sandu Anghel a fost arestat preventiv în 20 februarie, într-un dosar în care este cercetat pentru tentativă de omor, după ce şi-ar fi înjunghiat nepotul, Ionuţ Anghel, zis Mercedes, care în urma incidentului a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

În aprilie, Bercea Mondial a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, instigare la mărturie mincinoasă neurmată de executare şi portul cuţitului, fără drept, în locuri şi împrejurări în care s-ar putea primejdui viaţa ori integritatea corporală a persoanelor.

Procurorii Parchetului Curţii de Apel Craiova i-au mai trimis în judecată pe fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, zis Ambasador, pentru complicitate la tentativă de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, pe soţia interlopului din Olt, Fănica Anghel, zisă Stela, pentru instigare la mărturie mincinoasă neurmată de executare şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă.

De asemenea, Sandu Anghel a fost trimis în judecată de Parchetul Curţii de Apel Craiova pentru spălare de bani şi evaziune fiscală în formă continuată, iar pentru recuperarea prejudiciului a fost pus sechestru pe conturi de peste 100.000 de euro şi 400.000 de lei, precum şi pe 13 imobile.