Bercea Mondial rămâne în arest

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au admis, luni, recursul formulat de procurori la decizia magistraţilor de la Tribunalul Olt de a înlocui măsura arestării preventive cu interdicţia de a părăsi localitatea în cazul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, transmite Mediafax.

RomaniaTV.net
23 ian. 2012, 16:17
Bercea Mondial rămâne în arest

Anghel Sandu a fost adus, în jurul orei 9.00, la Curtea de Apel Craiova, susţinându-şi nevinovăţia în faţa instanţei.

Ulterior, după deliberări, magistraţii au decis ca Bercea Mondial să rămână în arest.

„Judecătorii Curţii de Apel Craiova au admis recursul formulat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt”, a declarat judecătorul Aurel Ilie, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova.

Tribunalul Olt a dispus, săptămâna trecută, înlocuirea măsurii arestării preventive cu interdicţia de a părăsi localitatea în cazul lui Sandu Anghel, fiind a cincea decizie de eliberare pronunţată de această instanţă.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, a fost arestat preventiv în 20 februarie, într-un dosar în care este cercetat pentru tentativă de omor, după ce şi-ar fi înjunghiat nepotul, pe Ionuţ Anghel, zis Mercedes, care în urma incidentului a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

În aprilie, Bercea Mondial a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, instigare la mărturie mincinoasă neurmată de executare şi portul cuţitului, fără drept, în locuri şi împrejurări în care s-ar putea primejdui viaţa ori integritatea corporală a persoanelor.

Procurorii Parchetului Curţii de Apel Craiova i-au mai trimis în judecată pe fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, zis Ambasador, pentru complicitate la tentativă de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, pe soţia interlopului din Olt, Fănica Anghel, zisă Stela, pentru instigare la mărturie mincinoasă neurmată de executare şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă.

De asemenea, Bercea Mondial este cercetat într-un dosar pentru evaziune fiscală, spălare de bani în formă continuată şi înşelăciune săvârşită prin mijloace frauduloase.

Probatoriul a relevat că Sandu Anghel a acordat, sub formă de avans (marfă şi împrumuturi financiare), suma de 5.080.359,1 lei (peste 1.000.000 de euro), în condiţiile în care între societăţi nu s-au derulat tranzacţii comerciale. Totodată, a ridicat din conturile societăţilor administrate în baza unor documente fictive suma de 1.840.000,40 lei, reprezentând salarii.

Bercea Mondial este cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă din judeţul Olt, presa relatând că acesta a fost implicat în mai multe lupte între grupările interlope.

Membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au fost cercetaţi de Poliţia Olt, în ultimii cinci ani, în aproximativ 120 de dosare penale, majoritatea fiind constituite în urma unor plângeri făcute între ei, iar în prezent mai sunt în lucru şase dosare penale pe numele lui Bercea Mondial.

În februarie 2010, Mircea Băsescu, fratele şefului statului, a botezat-o pe nepoata lui Bercea Mondial, ceremonia având loc la o biserică de cartier din Constanţa.


loading...