Bercea Mondial, recent eliberat din puşcărie, a fost trimis în judecată într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

Marian Chitea, fost director al Hidroserv Olt, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT Craiova, alături de Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, soţia, doi fii, fiica şi ginerele acestuia, Fănica, Florin şi Laurenţiu, Izaura şi Marius Constantin, şi mai mulţi oameni de afaceri. Pe lângă acuzele de constituire a unui grup infracţional organizat, inculpaţii sunt acuzaţi şi de evaziune fiscală, spălare de bani în formă continuată şi delapidare, potrivit gazetanoua.ro. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Olt.

RomaniaTV.net
07 mart. 2019, 13:49
Bercea Mondial, recent eliberat din puşcărie, a fost trimis în judecată într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

Infracţiunile de care sunt acuzaţi de procurorii DIICOT sunt evaziune fiscală, spălare de bani în formă continuată, delapidare şi constituire de grup infracţional organizat.

Procurorii susţin că faptele pentru care au fost trimişi în judecată s-au petrecut în perioada 2007-2011. În afacere a fost folosită o firmă unde era împuternicit Bercea Mondial. S-au folosit facturi fictive pentru a supraevalua terenuri în municipiul Craiova, dar şi în alte localităţi. De asemenea, magistraţii susţin că inculpaţii, prin intermediul SC Topcad Construct SRL Slatina, administrată în toată această perioadă de către Marian Chitea şi Sergiu Dănişor, au derulat mai multe tranzacţii comerciale cu autoturisme achiziţionate de la două firme din Piteşti.

Maşinile au fost cumpărate în numele Topcad Construct, prin Bercea şi fiul său, Florin Anghel, delegaţi, iar plata acestora s-a făcut atât prin depuneri în numerar în conturile celor două societăţi din Argeş, cât şi prin plăţi făcute direct din conturile Topcad Slatina.

Prejudiciul calculat de procurori în acest dosar este de aproape un milion de euro.

Condamnat la opt ani şi nouă luni de închisoare pentru tentativă de omor, după ce şi-a înjunghiat un nepot, interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost eliberat condiţionat din închisoare, în urma unei decizii luate, la începutul lunii februarie, de Tribunalul Mehedinţi.