Bercea Mondial: „Să moară copiii mei, onorată instanţă. Mircea Băsescu i-a dat banii judecătorului Deliorga”

Un nou termen în procesul în care Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână sunt judecaţi, la Tribunalul Constanţa, pentru trafic de influenţă şi complicitate, i-a pus vineri faţă în faţă pe cei doi inculpaţi cu denunţătorul, Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi fiul acestuia, Florin Anghel, în calitate de martori.

30 ian. 2015, 15:00
Bercea Mondial: „Să moară copiii mei, onorată instanţă. Mircea Băsescu i-a dat banii judecătorului Deliorga”

Sandu Anghel a susţinut că o parte din banii pe care i-ar fi dat lui Mircea Băsescu pentru eliberarea sa din închisoare, mai exact 20.000 de euro, ar fi fost daţi ulterior de către acesta judecătorului Cristian Deliorga de la Curtea de Apel Constanţa. Bercea Mondial a solicitat instanţei o amânare a judecării sub pretextul că ar vrea să formuleze plângere penală la DNA împotriva respectivului magistrat, potrivit Agerpres.

„Să moară copiii mei, onorată instanţă, spun adevărul! Să se aleagă praful de copiii mei dacă mint”, a declarat Sandu Anghel, când a fost invitat de către instanţă să depună jurământul în calitate de martor.

Bercea a mai declarat judecătorilor că, din câte ştie el, Marian Căpăţână nu ar fi primit niciun ban din suma de 600.000 de euro, oferită de el pentru a fi eliberat din penitenciar. Totodată, el a spus că nu ştie ca Marian Căpăţână să fi avut vreo afacere, întrebat fiind de judecător dacă nu cumva a oferit un împrumut acestuia pentru a cumpăra acţiuni la societatea ‘Aversa SA’.

La rândul său, Florin Anghel a declarat instanţei că are cunoştinţă despre faptul că 300.000 de euro din suma pusă la dispoziţie pentru eliberarea tatălui său ar fi ajuns la fostul preşedinte Traian Băsescu.

Mircea Băsescu scapă de dosarul de fabricare de probe, în care erau implicaţi şi procurori constănţeni

Bercea Mondial chiar a plâns în faţa judecătorului. ”Mircea Băsescu a spus că 300.000 de euro au ajuns la Traian Băsescu, ca să mă scape pe mine de închisoare. Băiatul meu, Florin, a aflat că cel care trafica influența era Traian Băsescu”, s-a plâns, în fața judecătorilor, Bercea Mondial.

De asemenea, un judecător l-a întrebat pe Bercea Mondial dacă el crede că justiţia merge cu bani, răspunsul interlopului fiind neaşteptat: „Da, merge cu bani. Despre Marian Căpățână spun adevărul adevărat. Nu a luat bani. Doar Mircea Băsescu i-a luat și i-a dat lui Traian Băsescu”.

Atât Florin Anghel, cât şi tatăl său au susţinut că Mircea Băsescu a purtat o convorbire telefonică cu fratele său, fostul preşedinte Traian Băsescu, apelând la acesta pentru a obţine ajutor în justiţie.

La final, Bercea Mondial s-a întors către Mircea Băsescu și i-a strigat: ” Să trăiești, nașule!”

Prima înfăţişare pe fondul cauzei a avut loc pe 14 noiembrie, când cei doi inculpaţi, Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, au dat declaraţii în faţa instanţei. Mircea Băsescu a susţinut că nu este vinovat de acuzaţiile aduse şi a declarat că nu a luat bani de la prepuşii lui Sandu Anghel şi nici nu a promis că va interveni pentru scoaterea acestuia din închisoare.

La rândul său, Marian Căpăţână a declarat instanţei că recunoaşte faptele pentru care este judecat, explicând că a fost doar un intermediar între Mircea Băsescu şi familia lui Sandu Anghel. Căpăţână a precizat că a primit 600.000 de euro în două tranşe, câte 250.000 şi 350.000 de euro. Sumele ar fi ajuns la Mircea Băsescu iar din aceşti bani, Căpăţână susţine că a primit 100.000 de euro, sumă pe care i-a înapoiat ulterior fiului lui Bercea Mondial. La cel de-al doilea termen, pe data de 5 decembrie, atât Mircea Băsescu, cât şi Marian Căpăţână şi-au susţinut declaraţiile formulate anterior, instanţa hotărând atunci să înceapă audierea martorilor pe 30 ianuarie, citându-i pe Sandu şi Florin Anghel.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată pe 20 iunie de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă. În prezent, cei doi se află în arest la domiciliu.