Mircea Băsescu scapă de dosarul de fabricare de probe, în care erau implicaţi şi procurori constănţeni

Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a clasat dosarul în care mai mulţi procurori constănţeni erau acuzaţi că sunt corupţi şi că l-au ajutat pe Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, să fabrice probe privind faptul că era şantajat.

RomaniaTV.net
28 ian. 2015, 19:33

Procurorii de la Parchetul General au decis, potrivit unei adrese trimise la solicitarea România TV, că denunţul făcut de mai mulţi membri ai familiei interlopului Sandu Anghel împotriva procurorilor şi a lui Mircea Băsescu este fals şi, prin urmare, nefondat.

Familia lui Bercea Mondial l-a acuzat pe Mircea Băsescu că a complotat cu anchetatorii şi că a făcut denunţ pentru şantaj pentru a nu fi nevoit să restituie banii care i-ar fi fost daţi pentru a face demersurile necesare ca Bercea să scape de puşcărie.

În documentul semnat de procuror şef birou Ramona Bulcu şi remis România TV se arată că „dosarul a fost soluţionat prin ordonanţă de clasare”, astfel că procesul în care Florin Anghel, Izaura Anghel şi soţul acesteia sunt judecaţi pentru şantaj rămâne pe rol. Totuşi, decizia de clasare poate fi contestată în instanţă de familia lui Bercea Mondial, informează România TV.

Florin Anghel, fiul lui Sandu Anghel, susţine că i-a dat lui Mircea Băsescu, prin intermediarul Marian Căpăţână, suma de 250.000 de dolari pentru a-i scoate tatăl din puşcărie. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, familia Bercea a cerut banii înapoi, dar, chemaţi la Constanţa de Mircea Băsescu, s-au trezit în mijlocul unui flagrant de şantaj organizat cu ajutorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, motiv pentru care doi procurori au fost acuzaţi de clanul Bercea că i-au pus la dispoziţie fratelui preşedintelui aflat atunci în funcţie aparatură pentru înregistrare şi l-au ajutat să fabrice probe.